ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι τρέχει με την Πειραιώς;

08:45 - 21 Σεπ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τι τρέχει με την Πειραιώς;
Το πόρισμα της ΤτΕ για ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης της Πειραιώς, σε συνδυασμό με τις φήμες ή τις πληροφορίες - που δεν επιβεβαιώνονται - ότι η τράπεζα θα χρειαστεί – αργά ή γρήγορα – νέα κεφάλαια, είτε από ΑΜΚ είτε από ανακεφαλαιοποίηση, οδήγησαν στο ξεπούλημα (και) χθες τη μετοχή.

Ο τίτλος έκλεισε στα 2,70 ευρώ με απώλειες 21,74%, έχοντας συνολική ημερήσια διακύμανση 24,93%, ενώ διακίνησε ισχυρότατο όγκο 10,2 εκατ. τεμάχια μέσω 30 εκατ. ευρώ τζίρου!

Το απόγευμα, μπροστά στον πανικό και μετά από πιέσεις του Paulson (βασικού μετόχου με 9,23%)

ο διευθύνοντας σύμβουλος της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου από το Λονδίνο όπου βρίσκεται για το road show, βγήκε και δήλωσε ότι δεν προκύπτουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις από το πόρισμα της Τρ. Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι ότι το πόρισμα καταλογίζει σημαντικές παραλείψεις και παρατυπίες, συναλλαγές που χρειάζονται διερεύνηση, πιθανές παραβιάσεις των διατάσεων των capital controls και άλλα. Όλα αυτά βέβαια, «πιάνουν» την προηγούμενη διοίκηση...

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τρ. Πειραιώς εύλογα έχει την πιο... ετερόκλητη φυσιολογία ως τράπεζα, καθώς έχει εξαγοράσει ή συγχωνεύσει αρκετές τράπεζες, οπότε είναι επόμενο (και λόγω μεγέθους) να παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ανοίγματα. Είναι η πιο εκτεθειμένη, αν «ζυγιστεί» με τεχνοκρατικούς δείκτες.

Η Πειραιώς από το 2012 και μετά απορρόφησε τις Αγροτική Τράπεζα, Γενική Τράπεζα, την Κύπρου, την Cyprus Popular Bank, την Ελληνική Τράπεζα και τη Millennium Bank Ελλάδας.

Πάντα η ετυμηγορία της αγοράς – σ' αυτές τις περιπτώσεις – είναι η πιο... φερέγγυα και η πιο σωστή. Βεβαίως, δεν αναφερόμαστε στους πρόσκαιρους πανικούς που οδηγούν σε ακρότητες αλλά στην... τελική ετυμηγορία και αφού έχουν γίνει γνωστά όλα τα στοιχεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:30 - 21 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.