ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλου: Η υπόθεση των ερευνών της ΤτΕ ανήκει στο παρελθόν

15:38 - 21 Σεπ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μεγάλου: Η υπόθεση των ερευνών της ΤτΕ ανήκει στο παρελθόν
Ζητήματα που επισημάνθηκαν μετά από πρόσφατο έλεγχο της ΤτΕ έχουν διευθετηθεί, επιτρέποντας στην Τράπεζα Πειραιώς να επικεντρωθεί στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου Agenda 2020, διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Χρήστος Μεγάλου.

 «Ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα ζήτημα που έχει ήδη αντιμετωπιστεί στα οικονομικά αποτελέσματα προηγούμενων περιόδων», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας πως «θέματα όπως αδυναμίες εσωτερικού ελέγχου και η πρακτική ορισμένων μελών της προηγούμενης διοίκησης έχουν διευθετηθεί».

 «Αυτά τα θέματα ανήκουν στο παρελθόν, επιτρέποντας μας να επικεντρώσουμε αποκλειστικά στην υλοποίηση τoυ επιχειρηματικού μας σχεδίου Agenda 2020» υπογράμμισε.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε ακόμα ότι η τράπεζα είναι επικεντρωμένη στην εκτέλεση του επιχειρηματικού της σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας διεύθυνσης (Piraeus Legacy Unit) για την εξυγίανση του ισολογισμού της. Η Piraeus Legacy Unit, με σταθμισμένο ενεργητικό 25 δισ. ευρώ και ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στο 64%, στοχεύει στη μείωση των κόκκινων δανείων μέσω πωλήσεων και αναδιαρθρώσεων

Η Πειραιώς στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της σχεδίου 2020 στοχεύει να πουλήσει τις δραστηριότητες της στα Βαλκάνια και άλλες συμμετοχές της και να περιορίσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων της.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της κατέγραψε απώλειες 20% την Τετάρτη, μετά από δημοσιεύματα ότι έλεγχος της ΤτΕ εντόπισε παραβάσεις κανονισμών από στελέχη της το διάστημα 2014-2016, ενώ από τη πλευρά της η τράπεζα με ανακοίνωσή της την Τετάρτη τόνισε πως δεν αναμένει ουσιώδη επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή της κατάσταση από τον έλεγχο της ΤτΕ.

Την Πέμπτη η μετοχή της κατέγραφε κέρδη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.