ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας: Οι απερίσκεπτες δηλώσεις του ΔΝΤ υπονομεύουν το ελληνικό πρόγραμμα

08:45 - 26 Σεπ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καραβίας: Οι απερίσκεπτες δηλώσεις του ΔΝΤ υπονομεύουν το ελληνικό πρόγραμμα
Τους στόχους του ελληνικού προγράμματος υπονομεύουν οι απερίσκεπτες δηλώσεις για την πιθανότητα ενός ακόμη AQR και μιας περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Φ. Καραβία.

Σε άρθρο του στους Financial Times με τίτλο «Δώστε στις ελληνικές τράπεζες τον χώρο που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν το θέμα των επισφαλών δανείων» ο επικεφαλής της Eurobank σχολιάζει τις πρόσφατες αναφορές του ΔΝΤ.

Αναλυτικότερα, στο άρθρο τονίζει πως το να μιλά κανείς για ανακεφαλαιοποίηση δημοσίως, σημαίνει ότι αυξάνεται ο ηθικός κίνδυνος, ενώ αναφέρει πως κατά τη γνώμη του οι ελληνικές τράπεζες έχουν μια ατζέντα και έναν οδικό χάρτη. Πρέπει να τηρήσουν το σχέδιο που συμφωνήθηκε με τις ευρωπαϊκές αρχές για τη μείωση των NPLs και τη μεγιστοποίηση της ανάκαμψης του δανεισμού.

Τέλος ο κ. Καραβίας υπογραμμίζει ότι η δημόσια διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και ΕΚΤ για το τι να κάνουν με τις ελληνικές τράπεζες είναι ιδιαίτερα "αντιπαραγωγική”. Συνεχίζοντας τονίζει ότι ακρογωνιαίος λίθος για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας είναι η ικανότητα των τραπεζών να διαχειριστούν τον όγκο των NPLs αποτελεσματικά και έγκαιρα. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ελληνικές τράπεζες ποτέ δεν ήταν σε καλύτερη θέση για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:51 - 26 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.