ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Visa: Προσφορά 1 εκατ. ευρώ σε 17 ΜΚΟ

13:50 - 17 Οκτ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Visa: Προσφορά 1 εκατ. ευρώ σε 17 ΜΚΟ
Έχοντας πλέον διανύσει το έβδομο έτος μιας πολυσχιδούς δημοσιονομικής και κοινωνικής κρίσης η ελληνική κοινωνία μαθαίνει πως μια πολύ μικρή κίνηση για τον συνάνθρωπο μπορεί να φέρει μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης οι επιχειρήσεις πρώτες από όλους δείχνουν έμπρακτα το αλληλέγγυο πρόσωπο της κοινωνίας προς εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί –ίσως ανεπανόρθωτα- από την κρίση.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Visa σε συνεργασία με μια πληθώρα συστημικών και μη τραπεζών γίνονται αρωγοί στην προσπάθεια κατά του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού σε ακραίες μορφές.

Σε μία ιδιαίτερη και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ολοκλήρωση του προγράμματος προς τιμήν όλων  των Οργανισμών που έλαβαν μέρος, παρουσιάστηκε το σπουδαίο έργο που στηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε φέτος.

Με την υποστήριξη και τη δωρεά της Visa και των συνεργαζόμενων τραπεζών – ALPHA BANK, Τράπεζα Αττικής, Eurobank, HSBC, Postcredit, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς – προσφέρθηκε το ποσό του €1.000.000 για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, μέσα από τη δράση συνολικά δεκαεπτά Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

Στον χαιρετισμό του ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε απαιτεί ενεργοποίηση όλων μας και κυρίως των εταιρειών οι οποίες πρέπει να δείχνουν με υπευθυνότητα την ανθρώπινη πλευρά τους στο κάλεσμα της κοινωνίας για δράση.

Μαζί με τους Οργανισμούς που υποστηρίζουμε είδαμε τι αξία έχει η συνεργασία και η εμπιστοσύνη για το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε με Κοινότητες και Οργανισμούς  για την υποστήριξη κρίσιμων αναγκών, αλλά και για την δημιουργία προοπτικών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν αφορούσαν την υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους, τη δυνατότητα λειτουργίας νηπιαγωγείων, προγραμμάτων εξωτερικής δραστηριότητας, τροφοδοσίας, κάλυψης θεραπειών, ψυχολογικής υποστήριξης και λογοθεραπείας.  Σημαντική ήταν και η συνεισφορά στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας σε νέους ανθρώπους αλλά και η υποστήριξη προγραμμάτων για την απασχόληση αστέγων.   

Η στήριξη της Visa και των συνεργαζομένων τραπεζών έρχεται να καλύψει το κενό των κρατικών δομών, ενώ οι οργανισμοί που συμμετείχαν με περίσσευμα ενέργειας και ψυχή δημιουργούν το απόλυτο δίκτυο αλληλεγγύης που οφείλει να αποτελέσει παράδειγμα για κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Παναγιώτης Ζαϊμης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 17 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.