ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

12:20 - 26 Οκτ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Goldman Sachs: Μειώνει τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
Αυξημένους κινδύνους για dilution λόγω των NPEs και της επιτάχυνσης των stress tests βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα, μείωνοντας τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες.
Συγκεκριμένα, μείωσε την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,60 από 2,80 ευρώ, έδωσε νέα τιμή 0,32 ευρώ από 0,36 ευρώ για την Εθνική, νέα τιμή για τη Eurobank στο 0,95 από 1 ευρώ και μείωσε την τιμή στόχο της Τράπεζας Πειραιώς στα 3,75 ευρώ, από 5,40 ευρώ. 

Σύμφωνα με την έκθεση, η επιτάχυνση των stress tests αυξάνει την πίεση προς τις τράπεζες να δείξουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια. Αν και ο SSM έχει ζητήσει μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων κατά περίπου 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2019, η Goldman Sachs σημειώνει ότι τα σχέδια αυτά δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί.

Επίσης, σημειώνει πως οι ανακεφαλαιοποιήσεις θα δημιουργούσαν «μαξιλάρια» για τους κινδύνους στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, όμως είναι απίθανο να επιλύσουν προβλήματα στο πλαίσιο και την υποδομή της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.