ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραβίας: Στους υψηλότερους της ΕΕ ο δείκτης κεφαλαίων της Eurobank

14:23 - 03 Νοε 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καραβίας: Στους υψηλότερους της ΕΕ ο δείκτης κεφαλαίων της Eurobank
Εγκρίθηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Eurobank η έκδοση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 950 εκατ. ευρώ που αποφάσισε η τράπεζα ώστε να καλύψει την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών ισόποσης αξίας, που είχε λάβει από το πακέτο στήριξης επί Υπουργίας Αλογοσκούφη.

H Eurobank έκανε χρήση του νόμου που πέρασε από τη βουλή το καλοκαίρι και δίνει τη δυνατότητα σε όσες τράπεζες δεν έχουν αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του δημοσίου να το πράξουν με ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης τα οποία θα λάβει το δημόσιο.

Το ομόλογο φέρει επιτόκιο 6,41% και όπως τόνισε ο CEO Φ. Καραβίας «η πράξη αυτή είναι προς όφελος τόσο της τράπεζας όσο και του δημοσίου».

Οι τίτλοι έχουν εκδοθεί με όρους αγοράς και σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας η αποπληρωμή τους θα μπορεί να γίνει είτε μέσω της κερδοφορίας η οποία θα ανακάμπτει χρόνο με το χρόνο, είτε με νέα έκδοση ομολόγων που θα κάνει η τράπεζα.

«Ο βασικός δείκτης κεφαλαίου της τράπεζας διαμορφώνεται στο 17,1%, πολύ υψηλότερα από το όριο των εποπτικών αρχών που είναι το 12,25% και είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ Καραβίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.