ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

16:48 - 16 Νοε 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος
Το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος εγκαινιάζει μία σειρά διαλόγων μεταξύ διακεκριμένων Ελλήνων ζωγράφων, έργο των οποίων ανήκει στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τράπεζας, και της δημοσιογράφου Μαίρης Αδαμοπούλου.

Οι Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018 και αποτελούν εισαγωγικές εκδηλώσεις στην έκθεση της Συλλογής της Τράπεζας με τίτλο Τόποι Αναφοράς, η οποία οργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυσή της και θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 14 Μαρτίου 2018.

Πρώτος προσκεκλημένος στο Μουσείο της Τράπεζας είναι ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00.

Το έργο του Γιώργου Ρόρρη Επίσκεψη (2014), το οποίο ανήκει στη Συλλογή της Τράπεζας  και θα παρουσιαστεί στην έκθεση Τόποι Αναφοράς, θα αποτελέσει αφορμή για τη συνάντηση του ζωγράφου με τη Μαίρη Αδαμοπούλου. Όψεις της ζωγραφικής και στιγμές της ζωής του καλλιτέχνη θα γίνουν το εφαλτήριο για μία εκ βαθέων συνομιλία σχετικά με την εικαστική δημιουργία, τη δύναμη της έμπνευσης, τις μεθόδους εργασίας και το χώρο του εργαστηρίου, τη δημιουργική και επαγγελματική ικανοποίηση, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους στην πορεία του.

Οι Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος θα συνεχιστούν ως εξής:

  • Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 στις 18:00

Συζήτηση με τον Γιάννη Αδαμάκο

  • Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:00

Συζήτηση με τη Μαρία Φιλοπούλου

Συντονισμός-Οργάνωση εκδηλώσεων: Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.