ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα δεδομένα για τράπεζες και δανειολήπτες με τους πλειστηριασμούς

10:58 - 22 Νοε 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Νέα δεδομένα για τράπεζες και δανειολήπτες με τους πλειστηριασμούς
Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου επιταχύνει τις δράσεις των τραπεζών τόσο σε επίπεδο οριστικών διευθετήσεων οφειλών όσο και στο μέτωπο πώλησης κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, την Τετάρτη, ήδη πελάτες των τραπεζών με επί χρόνια μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία δεν έχουν εξασφαλίσεις, έχουν λάβει και θα λάβουν επιστολές με τις οποίες ενημερώνονται ότι το δάνειό τους θα τεθεί πρός πώληση.

Οι επιστολές αυτές υπήρξαν ήδη στην περίπτωση των NPLs της Eurobank που πωλήθηκαν στην Intrum Justitia, δημιουργώντας ένα νέο δεδομένο για τράπεζες και δανειολήπτες.

Οι μεν πρώτες έπαυσαν να κυνηγούν τους οφειλέτες και έβγαλαν από τους ισολογισμούς τους τα κόκκινα δάνεια, οι δε δανειολήπτες βρίσκονται πια αντιμέτωποι με νέο αντισυμβαλλόμενο ένα fund.

Το τελευταίο στην πράξη σημαίνει πως θα κληθούν να διαπραγματευθούν την οφειλή τους με το fund, το οποίο θα διεκδικεί την απαίτηση ολόκληρη, χωρίς να έχει αφετηρία διαπραγμάτευσης τυχόν ευνοϊκή λύση με «κούρεμα» που είχε προτείνει η τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.