ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από αύριο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

09:48 - 28 Νοε 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Από αύριο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων να διακόψουν την αποχή τους, ξεκινούν από αύριο, Τετάρτη, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η απόφαση των συμβολαιογράφων, έπειτα από μια θυελλώδη έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία παραιτήθηκαν πέντε μέλη του ΔΣ, ξεμπλοκάρει τη διαδικασία για την έναρξη πώλησης των πρώτων ακινήτων υπόχρεων σε τράπεζες, Δημόσιο και λοιπούς ιδιώτες.

Μόνο οι τράπεζες σχεδιάζουν να «ανεβάσουν» στην πλατφόρμα περισσότερα από 18.000 ακίνητα μέσα στο 2018, προσπαθώντας να πιάσουν τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων.

Η επανέναρξη της διαδικασίας ως το τέλος Νοεμβρίου ήταν μνημονιακή υποχρεωση, γι’ αυτό και η κυβέρνηση δεσμεύτηκε έναντι των συμβολαιογράφων να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα θωρακίσουν την ασφάλειά τους.

Εξάλλου, και οι τράπεζες αναμένουν την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να προχωρήσουν στην ελάφρυνση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους και των δανείων που έχουν οριστικά κοκκινίσει, εν όψει των επερχόμενων stress tests.

Οι ελληνικές τράπεζες, με βάση τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2017, έχουν 102 δισ. ευρώ σε NPEs, 73 δισ. ευρώ NPLs, επί συνόλου δανειακού χαρτοφυλακίου προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους 190 δισ. ευρώ.

Τα στελέχη του κουαρτέτου και του SSM που έφτασαν στην Αθήνα θα βάλουν το μικροσκόπιο πάνω από τη διαδικασία των πλειστηριασμών θέλοντας να έχουν απόλυτη τήρηση των δεσμεύσεων για αριθμό εκτελέσεων ανά μέρα και μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:06 - 28 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.