ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβάλλονται και σήμερα οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία

10:38 - 20 Δεκ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αναβάλλονται και σήμερα οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία
Την αναβολή των πλειστηριασμών, που ήταν να γίνουν σήμερα, στις 27 Δεκεμβρίου και στις 3 Ιανουαρίου αποφάσισε χθες ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, που αντιπροσωπεύει το 67% των πλειστηριασμών όλης της χώρας.

Με την απόφαση αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Οι συμβολαιογράφοι πήραν την απόφαση για νέα αναβολή ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομοθέτηση των συμφωνημένων με στόχο την ασφάλειά τους.

Τα μέτρα προστασίας των συμβολαιογράφων προβλέπουν την αυταπάγγελτη δίωξη -και όχι τη δίωξη κατ' έγκληση όπως ισχύει σήμερα- όσων διαπράττουν το αδίκημα της απειλής ή της διατάραξης της οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς, και την ενίσχυση μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία, για να γίνονται οι πλειστηριασμοί με ασφάλεια.

«Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών. Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά» καταλήγει η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.