ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κώστας Μιχαηλίδης: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Εθνικής

08:19 - 28 Δεκ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κώστας Μιχαηλίδης: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Εθνικής
Ο Κώστας Μιχαηλίδης θα είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2018 ο νέος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Με εμπειρία άνω των 30 ετών σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς εξασφάλισε ασφαλώς και τις ευλογίες του ΤΧΣ για να αναλάβει τη θέση.

Ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης αντικαθιστά τον Παναγιώτη Θωμόπουλο, γεγονός που επισφραγίστηκε και επίσημα την Τετάρτη. Σύμφωνα με το Άρθρο 21 του Καταστατικού της Τράπεζας και την από 1/11/2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την ανασυγκρότησή του σε σώμα και τον ορισμό του κ. Κώστα Μιχαηλίδη ως νέου μη εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ.

Ποιος είναι ο Κώστας Μιχαηλίδης

michailidis

Ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης, διαθέτει εξαιρετική εμπειρία πλέον των 30 ετών στον τραπεζικό κλάδο, έχοντας αναλάβει ανώτατες θέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Έχει πτυχίο Οικονομικής και Πολιτικής Επιστήμης από το Ripon College των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταπτυχιακούς τίτλους στις Διεθνείς Σπουδές και τη Διαχείριση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει στέλεχος σε παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς (Salomon Brothers, Merill Lynch, Credit Suisse, UBS κ.α.).

Μέχρι πρόσφατα, ήταν ανεξάρτητος σύμβουλος στρατηγικής στο Λονδίνο και βοηθούσε επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη διοικητική αναδιάρθρωση.

Έως τον Οκτώβριο του 2015 εργαζόταν στην UBS και πριν ήταν στην Credit Suisse, στην Merrill Lynch, στην Salomon Brothers και στην ExxonMobil.

Ήταν επίσης ένα από τα πρόσωπα που προτάθηκαν για τη θέση του CEO του ΤΧΣ, ωστόσο, τελικά υπήρξε εμπλοκή και δεν πήρε τη θέση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος         

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 28 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.