ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιώς: Ρεκόρ σημείωσαν οι συναλλαγές με κάρτες τις ημέρες των εορτών

14:39 - 09 Ιαν 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πειραιώς: Ρεκόρ σημείωσαν οι συναλλαγές με κάρτες τις ημέρες των εορτών
Μαζική στροφή στην χρήση του πλαστικού χρήματος παρατηρείται στην χώρα μας, μια τάση που ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια με την επιβολή των capital controls και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι τα στοιχεία για την χρήση του πλαστικού χρήματος τις ημέρες των εορτών (συναλλαγές αγορών με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς - που διαθέτει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 30% περίπου σε χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες) δημιουργούν νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των συναλλαγών με κάρτες το Σαββατοκύριακο 23-24 Δεκεμβρίου ήταν κατά 83% υψηλότερος συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους, ο συνολικός τζίρος δε, ήταν κατά 46% αυξημένος συγκριτικά με τον τζίρο των αντίστοιχων ημερών του 2016.

Αντίστοιχη εικόνα διαμορφώθηκε και το διήμερο 30-31 Δεκεμβρίου, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση κατά 70% στον αριθμό των συναλλαγών και 28% στην αξία τους, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

Οι συναλλαγές αγορών που πραγματοποιήθηκαν παραμονές Χριστουγέννων 2017 ήταν περισσότερες κατά 18% από τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν παραμονές Πρωτοχρονιάς, επιβεβαιώνοντας την παράδοση με την μεγαλύτερη εμπορική κίνηση να διαμορφώνεται τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Από τα στοιχεία που έχουν εξαχθεί συνολικά από 20 Δεκεμβρίου 2017 έως το τέλος του μήνα, προκύπτει επίσης ότι ο μέσος ημερήσιος όρος του αριθμού των συναλλαγών αγορών παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 92% συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους, κάτι το οποίο δημιουργεί ρεκόρ στη χρήση του πλαστικού χρήματος γενικότερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.