ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έβγαλε η Φρανκφούρτη: Προς μια υβριδικού τύπου προληπτική γραμμή

14:01 - 16 Ιαν 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τι έβγαλε η Φρανκφούρτη: Προς μια υβριδικού τύπου προληπτική γραμμή
Υπέρ μιας προληπτικής γραμμής στήριξης με τη μορφή της λεγόμενης «υβριδικής λύσης» τάχθηκαν τα στελέχη της ΕΚΤ και της Bundesbank στις συναντήσεις που είχαν χθες με τους έλληνες τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη εξέφρασαν αμφιβολία σχετικά με το πόσο η Ελλάδα θα είναι διασφαλισμένη έναντι των αγορών μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο.

Παράλληλα, Κερέ, Νουί και Βάιντμαν επισήμαναν στους έλληνες τραπεζίτες ότι η διατήρηση του waiver, που διασφαλίζει φθηνή ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, συνδέεται με τη συμφωνία για την υβριδική λύση.

Ιδιαίτερα κρίσιμο για το τραπεζικό σύστημα θεωρείται το επόμενο τρίμηνο, καθώς θα βγει ο «λογαριασμός» για τα «κόκκινα δάνεια», οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του λογιστικού προτύπου «IFRS9» για τα εποπτικά Κεφάλαια και τα stress test.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ έχει ξεκαθαρίσει στις τράπεζες ότι εάν υπάρξει «καθαρή έξοδος» και διαπιστωθούν κεφαλαιακές ανάγκες, θα πρέπει να καλυφθούν με αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς χρονοτριβή. Αντίθετα, εάν υπάρχει κάλυψη μέσω της υβριδικής λύσης και συνεπώς κάποιας μορφής επιτήρηση, οι κεφαλαιακές ανάγκες θα μπορέσουν να καλυφθούν σε βάθος χρόνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:26 - 16 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.