ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμούζης: Έσχατο μέσο για τις τράπεζες οι πλειστηριασμοί

13:14 - 13 Φεβ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καραμούζης: Έσχατο μέσο για τις τράπεζες οι πλειστηριασμοί
O πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον διαβεβαίωσε πως οι πλειστηριασμοί είναι το έσχατο μέσο που χρησιμοποιούν οι τράπεζες απέναντι στους οφειλέτες.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο και το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τόσο το ζήτημα των πλειστηριασμών, όσο και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «στο μεγάλο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος τον επόμενο καιρό, συνέβαλαν οι Τράπεζες στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, με μεγάλο κόστος την εποχή εκείνη».

Ο κύριος Καραμούζης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, υπογράμμισε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους πλειστηριασμούς, λέγοντας: «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό και θέλω να σας πω εδώ ότι, οι πλειστηριασμοί για εμάς, είναι το έσχατο μέσο που χρησιμοποιούμε. Προσπαθούμε με τους συνεργαζόμενους πελάτες να εξαντλήσουμε όλες τις άλλες δυνατότητες. Δεν είναι ευχάριστο για μας, αλλά είναι και ένα μέσο το οποίο στέλνουμε ένα μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νίκος Καραμούζης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, δήλωσε ότι οι συνθήκες και η ρευστότητα βελτιώνονται, καθώς και η διαχείριση των προβληματικών δανείων.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι μπροστά μας έχουμε μια σειρά από προκλήσεις, όπως τα νέα λογιστικά πρότυπα, την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων και υπογράμμισε ότι «ευελπιστούμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, ώστε να μπορέσει το τραπεζικό σύστημα, μαζί με την ολοκλήρωση της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια και την εξωτερική βοήθεια, να στέκεται μόνο του, ισχυρό και δυνατό και να επανέλθει στη χρηματοδότηση της Οικονομίας, που είναι η βασική και κύρια δουλειά μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τους ευχαρίστησε, «γιατί σ' όλη αυτή την περίοδο που η χώρα βλέπει τον δρόμο της εξόδου από την κρίση -και πρέπει να φθάσουμε σ' αυτή την έξοδο με τη λήξη του προγράμματος- το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει σταθεί όρθιο και έχει συμβάλει από την πλευρά του προς πολλές κατευθύνσεις».

Αναφερόμενος, δε, στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι θα τα καταφέρουν και υπενθύμισε: «να μην ξεχνάμε -και να μην ξεχνάει κάθε αρμόδιος- ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα: πρώτον, τήρησε στο ακέραιο τους κανόνες που του αναλογούσαν στο πλαίσιο όλων των προγραμμάτων μέχρι σήμερα, φυσικά και στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης -ιδιαίτερα στο μεγάλο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος τον επόμενο καιρό- πόσο συνέβαλαν οι τράπεζες στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δυσανάλογα ήταν τα κόστη την εποχή εκείνη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.