ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς πώληση το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς στην Αττική Οδό

14:02 - 18 Απρ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Προς πώληση το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς στην Αττική Οδό
Προς πώληση βγάζει η Τράπεζα Πειραιώς το ποσοστό της, 9,88%, στην Αττική Οδό, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας και αποεπένδυσης από οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που δεν έχει άμεση σχέση με τον «πυρήνα» των τραπεζικών εργασιών του Ομίλου στην Ελλάδα.

Η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την πώληση ήδη τρέχει και αυτές τις ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου στο virtual data room που έχει στηθεί.

Ενδιαφέρον -κατά τις ίδιες πληροφορίες- έχουν επιδείξει τόσο κατασκευαστικές εταιρείες όσο και funds, με παράγοντες της αγοράς να προσδιορίζουν την αποτίμηση του μεριδίου της Πειραιώς περίπου στα 60 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Αττικής Οδού έχουν το δικαίωμα «πρώτης άρνησης». Ο Ελλάκτωρ ελέγχει σήμερα το 59,24%, η J&P Άβαξ το 20,8% και η ΕΤΕΘ το 10,02%.

Το 9,88% στην Αττική Οδό είχε περιέλθει στην Τράπεζα Πειραιώς το 2012 μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, που με τη σειρά της το είχε αποκτήσει από την αναδιάρθρωση δανείων της ΑΤΤΙΚΑΤ.

Με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης, η Τράπεζα Πειραιώς ήδη δρομολογεί την πώληση μεταξύ άλλων των θυγατρικών ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ (100%), που ελέγχει το Ερρίκος Ντυνάν, ΑΧΑΪΑ CLAUS ESTATE ΑΕ (75,37%) και PICAR ΑΕ (100%), που διαχειρίζεται τους χώρους στο City Link.

Επίσης δρομολογείται άμεσα η πώληση των Piraeus Bank Romania (100%), ATE Insurance Romania (99,54%), Piraeus Bank Beograd (100%) και Piraeus Leasing Doo Beograd (100%).

Παράλληλα «τρέχουν» οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της πώλησης του 43,48% της Hellenic Seaways στην Attica Group καθώς και για τη συγχώνευση των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας Σελόντα (32,92%) και Νηρεύς (32,23%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.