ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέσω Rothschild ο στρατηγικός επενδυτής στην Attica Bank

07:11 - 04 Μαϊ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μέσω Rothschild ο στρατηγικός επενδυτής στην Attica Bank
"Θέλουμε να προσελκύσουμε έναν στρατηγικό επενδυτή για την πλήρη αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της Attica Bank και προς αυτή τη κατεύθυνση συνεργαζόμαστε με τον ξένο σύμβουλο μας Rothschild. Ηδη οι παρουσιάσεις που κάναμε στο εξωτερικό πιστεύω ότι θα μας ωφελήσουν για να καλύψουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως των 198 εκατ. ευρώ".

Αυτό δήλωσε χθές στη διάρκεια παρουσίασης της Attica Bank στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος της τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης με αφορμή την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι "έχουμε ήδη λάβει διαβεβαιώσεις για τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πολλών διεθνών funds όπως είναι η Pimco, η Aldridge, η Wellington,η Oaktree, η capborn, ενώ θα είμαστε ευχαριστημένοι εάν κρατήσουν τα ποσοστά τους οι δημόσιοι φορείς όπως είναι ο ΕΦΚΑ αλλά βέβαια και το ΤΣΜΕΔΕ".

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης έδωσε την είδηση ότι το δίκτυο της τράπεζας πρόκειται να αναπτυχθεί σε 23 νέες περιοχές της χώρας που δεν είχε μέχρι σήμερα παρουσία η τράπεζα και αποκάλυψε ότι τις επόμενες μέρες η Attica Bank θα ανακοινώσει μία διεθνή συνεργασία στο κλάδο του bancassurance με ασφαλιστικές για την διανομή και διάθεση ασφαλιστικών προϊόντων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση της τράπεζας, την οποία παρέλαβε η νέα διοίκηση τον Σεπτέμβριο του 2016 και στις εν συνεχεία κινήσεις της, ώστε να επαναφέρει τους δείκτες εποπτικών κεφαλαίων στα επιτρεπτά επίπεδα. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανταλάκης "όταν ήρθα στη τράπεζα βρήκα 43 διευθύνσεις και σήμερα τις έχουμε μειώσει στις 19 διευθύνσεις" και πρόσθεσε "ξεχάσστε πλέον τα καταστήματα 15 και 20 ατόμων. Στη τράπεζα εφαρμόζουμε πλήρες σχέδιο ψηφιοποίησης όπου τα καταστήματα δεν θα έχουν πάνω από 3-5 υπαλλήλους".

Καταλήγοντας ο κ. Παντελάκης υπογράμμισε ότι η τράπεζα "με δύο συνεχόμενες τιτλοποιήσεις του 1,33 δις ευρώ η πρώτη και 700 εκατ. ευρώ η δεύτερη, βρίσκεται πολύ κοντά στο να απαλλαγεί ουσιαστικά από το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ενώ με τις δύο διαδοχικές εθελούσιες εξόδους μείωσε προσωπικό και κόστος για την τράπεζα, συντελώντας έτσι στην καλύτερη αποδοτικότητα και κερδοφορία της".

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 07:56 - 04 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.