ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες απέφυγαν την ανακεφαλαιοποίηση

11:15 - 07 Μαϊ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες απέφυγαν την ανακεφαλαιοποίηση
Σημαντικό ορόσημο για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο χαρακτηρίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των stress tests, η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι περιορίζονται σημαντικά οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι dilution.

Όπως επισημαίνει η επενδυτική τράπεζα, η Alpha Bank σημείωσε ισχυρή επίδοση και χαρακτήρισε τη μετοχή κορυφαία επιλογή (buy).

Οι τράπεζες «περάσαν» τα τεστ - Οι κίνδυνοι dilution υποχωρούν

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η Goldman, η άσκηση προσομοίωσης δεν εμπεριείχε θέμα επιτυχίας ή αποτυχίας, καθώς ο SSM ήθελε να αξιολογήσει τις τράπεζες κατά περίπτωση. Η Alpha, η Eurobank και η ΕΤΕ «πέρασαν» την άσκηση και δεν έδειξαν σημάδια κεφαλαιακών ελλείψεων με βάση τα σχόλια του επιβλέποντος. Σχετικά με την Πειραιώς, υπογραμμίζεται πως θα συνεχιστεί το υπάρχον κεφαλαιακό σχέδιο και πως για την ώρα αποκλείονται δράσεις απόσχασης.

Πιο αναλυτικά, στο δυσμενές σενάριο ο εκτιμώμενος δείκτης κεφαλαίου CET1 για το 2020 διαμορφώθηκε στις 9,69 ποσοστιαίες μονάδες για την Alpha Bank, στις 6,75 ποσοστιαίες μονάδες για την Eurobank, στις 6,92 ποσοστιαίες μονάδες για την Εθνική Τράπεζα και στις 5,90 ποσοστιαίες μονάδες για την Τρ. Πειραιώς. Σύμφωνα με την Goldman, οι διαφορές εξηγούνται από την υπάρχουσα κεφαλαιοποίηση, καθώς η ΕΤΕ είναι η μόνη τράπεζα με υψηλότερη επίπτωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.