ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανταλάκης:Η Attica Bank μείωσε τα NPEs κατά 1,3 δισ. ευρώ

17:33 - 27 Ιουν 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πανταλάκης:Η Attica Bank μείωσε τα NPEs κατά 1,3 δισ. ευρώ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης, μίλησε την Τετάρτη στη γενική συνέλευση της τράπεζας, κάνοντας λόγο για βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της.

Μείζον θέμα και βασικό επίτευγμα της τράπεζας αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Πανταλάκη η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), που είναι εμφανής στα μεγέθη της τράπεζας για το 2017 και θα απεικονιστούν, όπως εκτιμά πιο έντονα το 2018.

«Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Attica Bank μείωσε το μέγεθος των NPEs της, κατά 1,3 δισ. ευρώ και αποτελεί – μέχρι στιγμής – τη μοναδική τράπεζα που κατάφερε να βρει μια αποτελεσματική λύση ως προς τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δείκτης NPEs προς χορηγήσεις διαμορφώνεται σήμερα στο 45%, έναντι 49% που είναι για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.  Στο πλαίσιο της περαιτέρω κεφαλαιακής θωράκισης της Τράπεζας, τον Μάιο του 2018, πραγματοποιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 88,9 εκατ. ευρώ, ποσό που της επιτρέπει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Οι στόχοι

Θέτοντας τους στόχους για το 2018 είπε πως βασική επιδίωξη είναι η περαιτέρω μείωση των μη NPEs μέσω της δεύτερης τιτλοποίησης ύψους 700,5 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Πανταλάκης, συνεχίζονται οι επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, με στόχο την δημιουργία επιπλέον αξίας για τους μετόχους της τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.