ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν ζητάει ο κόσμος δάνεια, το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών

07:15 - 17 Αυγ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δεν ζητάει ο κόσμος δάνεια, το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών
Μία άλλη διάσταση της χρηματοδότησης της οικονομίας μέσω των τραπεζών δίνουν τραπεζικά στελέχη, λέγοντας πως είναι έτοιμοι να δώσουν δάνεια, αλλά δεν υπάρχει ζήτηση…

Το μεγάλο ζητούμενο για τις τράπεζες είναι η επιστροφή στις πραγματικές τραπεζικές εργασίες, δηλαδή στις χρηματοδοτήσεις και αυτό εξαρτάται περισσότερο από την αύξηση της ζήτησης από πλευράς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, σημείωσε συγκεκριμένα επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ.

Έστω και ανώνυμα το στέλεχος είπε πως «από πλευράς τραπεζών υπάρχει η απαιτούμενη ρευστότητα για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών για την κάλυψη των αναγκών τους. Το ζήτημα εντοπίζεται στην ζήτηση που ακόμη και σήμερα υπολείπεται της προσφοράς των κεφαλαίων από μέρους των τραπεζών» προσθέτει.

Οι τράπεζες έχουν πλέον συγκεκριμένα σχέδια χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, επιχειρήσεων και νοικοκυριών και συμβάλουν ήδη με τις δικές τους δυνάμεις στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Με απλά λόγια, ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει αίτημα για χρηματοδότηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου και να μην εγκριθεί.

Ωστόσο, ζήτημα δεν υπάρχει και αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες το επόμενο διάστημα.

Κάποια στελέχη θεωρούν το συγκεκριμένο ζήτημα ακόμη σημαντικότερο και από την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Κι αυτό γιατί το ζήτημα των κόκκινων δανείων έχει πλέον πάρει τον δρόμο του.

Το μεγάλο ζήτημα είναι να αυξηθούν οι πηγές κερδοφορίας που θα στηρίξουν την νέα εποχή του τραπεζικού συστήματος και αυτό εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την αύξηση της ζήτησης από μέρους ιδιωτών και επιχειρήσεων, αναφέρουν χαρακτηριστικά, τα τραπεζικά στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.