ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΤΕ: Κόντρα στο ρεύμα προσλαμβάνει 1100 εργαζομένους

10:09 - 26 Απρ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κόντρα στο ρεύμα μείωσης των εργαζομένων στις τράπεζες η ΑΤΕ Bank προβαίνει σε μια κίνηση που θα συμβάλλει στην ριζική ανανέωση του προσωπικού της προβαίνοντας στην πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ σε 1100- 1200 περίπου υπαλλήλων.

Η κίνηση αυτή της διοίκησης Μηλιάκου έχει ως βασικό στόχο να μετεξελίξει την ΑΤΕ σε μια σύγχρονη τράπεζα που θα διαθέτει προσωπικό που θα μπορεί να παρακολουθήσει τις νέες τάσεις στον κλάδο.

Οι παραδοσιακές τράπεζες και ειδικά αυτές που ανήκουν στον δημόσιο τομέα εμφανίζουν παθογένειες στα εργασιακά.

Στο παρελθόν οι προσλήψεις πραγματοποιόντουσαν με κομματικά κριτήρια και δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις κρατικές τράπεζες ένα κόμμα (ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει ποσοστά από 55% έως 70%.

Με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ η διοίκηση της ΑΤΕ επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι η αύξηση των εργαζομένων δεν πραγματοποιείται με κριτήρια κομματικά όπως ίσως να υποθέσουν ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι αλλά με γνώμονα την αλλαγή της εικόνας της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η διοίκηση Μηλιάκου έχει αξιοποιήσει τα περισσότερα στελέχη της τράπεζας σε καίριες θέσεις και η πλειοψηφία αυτών δεν προέρχεται από τον χώρο του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί ότι η  Eurobank , η Alpha η Πειραιώς διαθέτουν εργαζόμενους μικρής σχετικής ηλικίας στοιχείο που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ΑΤΕ ήδη μετά τις σχετικές εγκρίσεις προσλαμβάνει 580 εργαζόμενους και σύντομα  θα υπάρξουν και άλλες 500-600 προσλήψεις.

Συνολικά η τράπεζα διαθέτει 6.000 εργαζομένους και με τις νέες προσλήψεις θα αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων σε 7.200 περίπου και του ομίλου σε 12.200 εργαζόμενους.

Το λειτουργικό κόστος θα αυξηθεί λόγω των προσλήψεων όμως θα αυξηθεί και η παραγωγικότητα της τράπεζας σημαντικά ενώ η πλειοψηφία των νέων εργαζομένων θα στελεχώσουν καταστήματα.

Π Λεωτσάκος

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.