ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Τα μυστικά όπλα που θα ενισχύσουν την κεφαλαιοποίηση

10:10 - 26 Απρ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Με κέρδη που θα εκπλήξουν την αγορά στο πρώτο τρίμηνο του 2007, με business plan που θέτει τις βάσεις για μια ισχυρή μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη, αλλά και με τον πλέον ποιοτικό ισολογισμό της αγοράς η Alpha Bank θα βρεθεί στο επίκεντρο θεσμικών χαρτοφυλακίων αν ληφθεί υπόψη ότι αποτιμάται φθηνά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 9,8 δισ. ευρώ την τρέχουσα περίοδο και εκτιμώμενα κέρδη για το 2009 στα 1,2 δισ. ευρώ το p/e διαμορφώνεται στο 8, ενώ με βάση τα κέρδη του 2008 περί τις 10 φορές.

H κεφαλαιοποίηση της Alpha είναι υποτιμημένη έναντι άλλων τραπεζών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Alpha θα εμφανίσει επαναλαμβανόμενα κέρδη παραπλήσια με της Eurobank το 2007, όμως η κεφαλαιοποίησης της Eurobank είναι κατά 2 δισ. ευρώ υψηλότερη που δεν δικαιολογείται μόνο από την διάρθρωση του  free float.

Ποια είναι όμως τα ισχυρά όπλα στην φαρέτρα της Alpha που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης;

1) Υψηλά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο που θα ανακοινωθούν αύριο ύψους περίπου 260-270 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 76%.

Βέβαια ρόλο διαδραματίζουν και τα έκτακτα κέρδη ύψους 81 εκατ. ευρώ που εγγράφει από την πώληση της Alpha Ασφαλιστικής.

2)Ισχυρή καταθετική βάση και συνεχώς διευρυνόμενη εξέλιξη που αποδεικνύει ότι διαθέτει ρευστότητα με χαμηλό κόστος χρήματος.

3) Λελογισμένη πολιτική στα margin, στοχεύονταςστην ορθολογικότερη τιμολόγηση.

4) Συνέργειες από την συνεργασία με το ΑΧΑ. Ηδη λανσάρονται δύο νέα προϊόντα και στόχος είναι το 2010 η Alpha να αποκομίζει κέρδη 30 εκατ. ευρώ.

5)Ισχυρή αύξηση δανείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πορεία στο πρώτο τρίμηνο αποδεικνύει ότι θα είναι καλή χρονιά το 2007.

6) Αυστηρή πολιτική προβλέψεων. Στο εξωτερικό οι προβλέψεις από τα νέα δάνεια είναι μηδενικές, ενώ στην Ελλάδα η τράπεζα ακολουθεί αυστηρή πολιτική διαγραφών διατηρώντας χαμηλά τα NPLs.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.