ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υπερπουλημένα επίπεδα οι τράπεζες, με νέα χαμηλά 9μήνου

08:27 - 05 Σεπ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε υπερπουλημένα επίπεδα οι τράπεζες, με νέα χαμηλά 9μήνου
Σε υπερπουλημένα επίπεδα βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, καθώς μετά το -14,45% του Αυγούστου, το πρώτο χρηματιστηριακό διήμερο του Σεπτέμβρη ξεκίνησαν με ακόμη πιο οργισμένες ρευστοποιήσεις, κάτι που έφερε τον κλαδικό δείκτη σε νέα χαμηλά εννέα και πλέον μηνών!

Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθόλου φυσιολογική, καθώς δεν είναι λογικό τραπεζικές μετοχές να χάνουν το 6% ή και το 7% της αξίας τους καθημερινά, χωρίς μάλιστα αντίδραση. Μένει βεβαίως να δούμε αν σήμερα υπάρξει κάποια αντίδραση.

Μοιραία, οι τράπεζες έχουν χάσει σταδιακά και τις θέσεις στην κατάταξη των κεφαλαιοποιήσεων, κάτι που μειώνει εύλογα και τη βαρύτητά τους στο Γενικό Δείκτη αλλά και στον FTSE 25.

H Εθνική χθες έχασε (και) τα 2 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση έχοντας ήδη κυλήσει από τη Δευτέρα στην 7η θέση των αποτιμήσεων, ενώ η Alpha Bank έχασε χθες την 4η θέση στις κεφαλαιοποιήσεις μετά από πάρα πολύ καιρό, καθώς την υποσκέλισε η Motor Oil!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες είχαν κεφαλαιοποίηση έως πρότινος περί τα 9 δισ. ευρώ συνολικά, ενώ πλέον έχουν υποχωρήσει κάτω των 7 δισ. ευρώ!

Παράλληλα, ο τραπεζικός δείκτης όχι μόνο έχασε το όριο των 700 μονάδων, αλλά έκλεισε στις 667,50 μονάδες με πτώση 5,87%, επίπεδα που είχε να δει από τις 27 Νοεμβρίου 2017!

Η μετοχή της Εθνικής απώλεσε το 7,23% της αξίας της κλείνοντας στα 2,18 ευρώ, έχοντας το διήμερο του Σεπτεμβρίου πτώση άνω του 11%! Η Πειραιώς υποχώρησε κατά 6,61%, η Alpha Bank -6,32% και η Eurobank -3,42%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.