ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aspis: Στα 3,5 ευρώ η νέα πρόταση για Universal

15:14 - 26 Απρ 2007 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Με στόχο να αποκτήσει τον έλεγχο της Universal bank στην Κύπρο ο όμιλος της Aspis επανέρχεται υποβάλλοντας νέα δημόσια πρόταση ανεβάζοντας το τίμημα στα 3,5 ευρώ ανά μετοχή έναντι 2,35 ευρώ που περιλάμβανε η προηγούμενη πρόταση.

Η δημόσια πρόταση του ομίλου Aspis Πρόνοια  και Commercial Value αφορά την εξαγορά κατ’ ελάχιστο του 20% και κατά μέγιστον του 50% συν μίας μετοχής της Universal bank.  

To ερώτημα που ανακύπτει είναι τι θα πράξει το σχήμα Schoeller και Path Holdings το οποίο έχει υποβάλλει δημόσια πρόταση για την Universal bank και έχει γίνει αποδεκτή από τον βασικό μέτοχο της τράπεζας την Universal life.

Θα βελτιώσει την οικονομική προσφορά το σχήμα Schoeller και Path Holdings ή θα αποχωρήσει πουλώντας στην Aspis ;

Στην Κύπρο η μετοχή της Universal καταγράφει σημαντικά κέρδη και το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην στάση της Universal life αλλά και του έτερου διεκδικητή της 4ης κυπριακής τράπεζας.

FBBank: «Έκρηξη» κερδών στο πρώτο τρίμηνο 

Σημαντική αύξηση κερδών κατά 198% κατέγραψε ο όμιλος τηςFBBank στο α΄ τρίμηνο του 2007 και ανήλθαν στα  3,17 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 1,06 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Τακαθαρά κέρδη της τράπεζας για το έτος 2006 ανήλθαν σε 3,73 εκατ. ευρώ.

Αυτό συνεπάγεται ότι για την χρήση 2007 τα κέρδη της FBBank θα ανέλθουν περί τα 10 εκατ ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι η FBBank ελέγχεται σε ποσοστό 51% από την Aspis bank ενώ το υπόλοιπο 49% ελέγχεται από την ΑΤΕ bank.
Επιπλέον, το σύνολο των δανείων της FBBank στο ίδιο χρονικό διάστημα  ανήλθε σε 949 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12,3% (συμπεριλαμβανομένων ομολογιακών δανείων ύψους 60 εκατ. ευρώ), έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2006 ενώ οι καταθέσεις ανήλθαν σε 770 εκατ. ευρώ.

Το δίκτυο της FBBank διαθέτει 16 καταστήματα.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.