ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην 9η θέση των κεφαλαιοποιήσεων έπεσε η (άλλοτε leader) Εθνική Κύριο

08:25 - 21 Σεπ 2018 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στην 9η θέση των κεφαλαιοποιήσεων έπεσε η (άλλοτε leader) Εθνική
To είδαμε και αυτό. Η άλλοτε αδιαφιλονίκητη leader και απόλυτη κυρίαρχος της αγοράς Εθνική Τράπεζα, κατήλθε χθες στην 9η θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., κάτι που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά τα τελευταία πολλά χρόνια.

Ακόμη και τα χρόνια της κορύφωσης της κρίσης και του κινδύνου για Grexit, το 2012, η Εθνική δεν είχε κυλήσει στην 9η θέση των κεφαλαιοποιήσεων, καθώς ανέκαθεν ήταν η τράπεζα που κρατούσε τα (χρηματιστηριακά και όχι μόνο) προσχήματα.

Χθες, η μετοχή έκλεισε με νέες απώλειες 4,49% στα 1,7030 ευρώ, διακινώντας όγκο 2 εκατ. τεμαχίων, με την κεφαλαιοποίηση να πέφτει στα 1,557 δισ. ευρώ, ενώ την υποσκέλισε από την 8η θέση η Τιτάν με αποτίμηση 1,591 δισ. ευρώ. Πλέον, στις πρώτες οκτώ θέσεις κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., οι εφτά είναι όμιλοι της πραγματικής οικονομίας, με μοναδική τραπεζική παρουσία την Alpha Bank.

Η μετοχή της Εθνικής, από τις 3 Σεπτεμβρίου που επανήλθε στο ταμπλό ύστερα από το reverse split, δεν έχει σηκώσει κεφάλι. Επανήλθε, μετά το reverse split (10 παλαιές για μία νέα) στην τιμή των 2,4480 ευρώ, όμως ουδέποτε ξαναείδε αυτά τα επίπεδα, παίρνοντας το δρόμο της απαξίωσης, «καίγοντας» τα κεφάλαια των μετόχων της.

Στις 14 συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τις 3 Σεπτεμβρίου, η Εθνική κλείνει πτωτικά στις εννέα, έχοντα μόνο τέσσερα θετικά κλεισίματα. Μάλιστα, τα 1,557 δισ. ευρώ, είναι τα μισά και λιγότερα από τα κεφάλαια που δόθηκαν το 2006 για την εξαγορά της Finansbank στην Τουρκία! Και αυτό λέει πολλά για το πως αλλάζουν οι καιροί αλλά και το πως «ζυγίζονται» κεφάλαια, αποτιμήσεις και αξίες στις αγορές…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.