ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερδισμένη από τα capital controls η H&M

10:36 - 01 Οκτ 2015 | ΕΝΔΥΣΗ
Κερδισμένη από τα capital controls η H&M
Αξιοσημείωτη αύξηση στις πωλήσεις της εμφάνισε η H&M, η οποία το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου κατέγραψε άνοδο 21% στις πωλήσεις, αγγίζοντας τα 40,9 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος δε της εταιρείας κατά το 9μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, που ξεκινά για την H&M την 1η Δεκεμβρίου 2014, διαμορφώθηκε στα 126,8 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 22%.

Ο όμιλος διατηρεί 32 καταστήματα στην Ελλάδα, ενώ πέραν των επεκτάσεων στις οποίες προχωρά έχει θέσει σε εφαρμογή εκτενές πρόγραμμα μετεγκατάστασης αρκετών από τα καταστήματά της.

Μετακομίζει από την Ερμού στην Ερμού

Στα άμεσα σχέδια τηςH&M είναι η μετακίνηση του καταστήματος που διαθέτει στην Ερμού, στο κτίριο του πρώην πολυκαταστήματος Fokas, το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει η εταιρεία με στόχο την δημιουργία ενός σημείου αναφοράς στην περιοχή. Το νέο κατάστημα, μεγαλύτερου εμβαδού και σε κεντρικότερο σημείο της Ερμού βρίσκεται πολύ κοντά και στον άμεσο ανταγωνιστή της H&M, στο κατάστημα Zara του Ομίλου Iniditex.

Ένα "κλικ" για την H&M

Πέραν της αναδιάρθρωσης των φυσικών της καταστημάτων, η εταιρεία προχωρά και στην ενίσχυση της διαδικτυακής της παρουσίας. Εντός του 2016, αναμένεται να «ανέβει» και το on-line κατάστημα της η H&M, στο πλαίσιο συνολικής επέκτασης της ηλεκτρονικής της δραστηριότητας. Προγραμματίζει εντός του έτους τη δημιουργία e-shops, εκτός από την Ελλάδα και σε Ιρλανδία, Ιαπωνία, Κροατία, Σλοβενία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο.

Η καλή πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα στην ιδιαίτερα δυσχερή συγκυρία των capital controls την έχει βάλει σε σκέψεις επέκτασης της δραστηριότητάς της στη χώρα. Δεν αποκλείεται να φέρει και άλλες αλυσίδες τις οποίες ελέγχει ο Όμιλος όπως είναι COS, Monki, & Other Stories, ωστόσο όλα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση της χώρας η οποία θα καθορίσει και την καταναλωτική συμπεριφορά του αγοραστικού κοινού.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.