ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράσχης(ΔΑΑ): «Κλειδί» για την ανάπτυξη του Ελ.Βενιζέλος η έλευση COSCO-Fraport

11:40 - 13 Δεκ 2016 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Παράσχης(ΔΑΑ): «Κλειδί» για την ανάπτυξη του Ελ.Βενιζέλος η έλευση COSCO-Fraport
Η διαδικασία επένδυσης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια από την Fraport και στον ΟΛΠ από την Cosco θα έχουν άμεση θετική επίπτωση στην κίνηση στο ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος σύμφωνα με τον CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννη Παράσχη.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ανοίγοντας το 4ο ACES (συμπόσιο που διοργανώνει κάθε χρόνο η διοίκηση του ΔΑΑ με παρουσία των διοικήσεων στελεχών της διεθνούς αεροπορικής αγοράς) ο κ. Παράσχης ο στόχος είναι να αναπτυχθούν συνέργιες που θα ενισχύσουν τον προορισμό.
Η πορεία του αεροδρομίου της Αθήνας είναι άκρως ικανοποιητική όπως τόνισε τα τελευταία χρόνια. Από το 2013 έχει αυξηθεί κατά 58% η κίνηση με το διεθνές κομμάτι να έχει εκτόξευση 73%. Το ΔΑΑ, όπως ανέφερε, έχει αποτύπωμα στο ΑΕΠ που φτάνει το 2,6%, δηλαδή περίπου 1,5 δισεκ. ευρώ στηρίζοντας έμμεσα και άμεσα 100 χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Συνολικά, όπως τόνισε το διακεκριμένο στην ίδια εκδήλωση το διακεκριμένο στέλεχος της διεθνούς αεροπορικής αγοράς Angela Gittens, γενική διευθύντρια, ACI World (Airports Council International World), η συνολική κίνηση σε όλες τις ηπείρους θα εκτοξευτεί τα επόμενα χρόνια, με 14,6 δισεκ επιβάτες να διακινούνται με τις αεροπορικές εταιρίες το 2040.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος του 4th ACES είναι να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας των αεροδρομίων με τα λιμάνια λόγω και της ανάπτυξης της κρουαζιέρας. 
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 13 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.