ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία $50 δισ. ανακοίνωσε η Airbus-Η μεγαλύτερη στην ιστορία της

11:15 - 15 Νοε 2017 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Συμφωνία $50 δισ. ανακοίνωσε η Airbus-Η μεγαλύτερη στην ιστορία της
Την σημαντικότερη εμπορική συμφωνία από την ίδρυσή της ανακοίνωσε η Airbus SE, η οποία αφορά σε παραγγελία αξίας περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για 430 αεροπλάνα από τη γραμμή A320neo.

 Επισκιάζοντας τις συμφωνίες που κέρδισε η Boeing Co, η συμφωνία με τον Αμερικανό επενδυτή Indigo Partners δίνει στην Airbus προβάδισμα στο Air Show του Ντουμπάι. Η εν λόγω αγορά θα σηματοδοτήσει επίσης ένα μεγάλο επίτευγμα για τον επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, John Leahy, ο οποίος πρόκειται να αποσυρθεί μετά από μια πολυετή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Για την Indigo Partners, με επικεφαλής τον Bill Franke, η συμφωνία με την Airbus παρέχει αναβαθμισμένα αεροπλάνα για την τόνωση του στόλου. Τα αεροσκάφη θα ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο των αεροπορικών εταιρειών που έχει η Indigo, όπως η Frontier Airlines, η Volaris του Μεξικού, η ευρωπαϊκή εταιρεία Wizz Air Holdings Plc και η νέα JetSmart, που άρχισε να λειτουργεί φέτος στη Χιλή.

Η συμφωνία περιλαμβάνει 273 A320neo αεροσκάφη και 157 του μεγαλύτερου A321neo. Με βάση την τιμή  του αεροσκάφους A320neo, η αγορά έφτασε τα 49,5 δισ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, και άλλες παραγγελίες ενδέχεται να γίνουν την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης και μιας συμφωνίας με την EgyptAir Airlines Co.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.