ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EE: Η μαύρη λίστα των αεροπορικών εταιρειών

09:59 - 01 Δεκ 2017 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
EE: Η μαύρη λίστα των αεροπορικών εταιρειών
Τον επκαιροποιημένο κατάλογο αερομεταφορών της ΕΕ, όπως και αυτόν των μη ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που μπήκαν στη μαύρη λίστα της Κομισιόν υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας ή λειτουργικούς περιορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην επικαιροποιημένη λίστα υπήρξαν τρεις αλλαγές:

η Avior Airlines (Βενεζουέλα) προστίθεται στον κατάλογο λόγω ελλείψεων ασφάλειας που εντοπίστηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας,

η Mustique Airways (Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες) και η Urga (Ουκρανία) αφαιρούνται από την λίστα μετά από βελτιώσεις ασφαλείας,

 

Μετά την σημερινή ενημέρωση, 178 αεροπορικές εταιρείες απαγορεύονται από τον ουρανό της ΕΕ:

  • 172 αεροπορικές εταιρίες από 16 κράτη, λόγω έλλειψης εποπτείας ασφαλείας από τις αεροπορικές αρχές των εν λόγω κρατών.
  • 6 μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια. Αυτές είναι οι: Avior Airlines (Βενεζουέλα), Ιράν Aseman Airlines (Ιράν), Iraqi Airways (Ιράκ), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Med-View Airlines Ζιμπάμπουε (Ζιμπάμπουε). 

Ακόμη, 6 αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε λειτουργικούς περιορισμούς και μπορούν να πετάξουν στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών. Αυτές είναι οι: Afrijet και Nouvelle Air Affaires SN2AG (Γκαμπόν), Air Koryo (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας), Air Service Comores (Κομόρες) , Iran Air (Ιράν) και TAAG Angola Airlines (Αγκόλα).

 

Δείτε όλη τη λίστα
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.