ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΒΑΠ: Προτεραιότητα οι επενδύσεις για υψηλή ανταγωνιστικότητα στην βιομηχανία

15:28 - 11 Μαϊ 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΣΒΑΠ: Προτεραιότητα οι επενδύσεις για υψηλή ανταγωνιστικότητα στην βιομηχανία
"Να μην χαθεί ο δρόμος για την ανάπτυξη. Κορυφαία προτεραιότητα οι επενδύσεις για υψηλή ανταγωνιστικότητα στην βιομηχανία με αύξηση της συμμετοχής της στο ΑΕΠ". Την ανάγκη όπως το μήνυμα αυτό θεμελιώσει βάσεις αναπτυξιακής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια σχηματοποίησαν οι ομιλίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, της περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου και του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού στην επίσημη ανοικτή συνεδρίαση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

«Στόχος μας είναι η προσέλκυση επενδύσεων που θα υποστηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας το προσεχές διάστημα και κυρίως την περίοδο μετά τα μνημόνια. Θεωρώ ότι η διαμόρφωση ενός σταθερού μακροοικονομικού και θεσμικού περιβάλλοντος, η τόνωση του ανταγωνισμού και η ενίσχυση της διαφάνειας είναι παρεμβάσεις πολύ πιο ουσιαστικές για τους επενδυτές, από ότι η μείωση του κόστους εργασίας ή της φορολόγησης κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες» υπογράμμισε στην ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Γιώργος Σταθάκης.

 

«Η στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι το κλειδί στην προσπάθειά μας να αφήσουμε πίσω την κρίση και τα μνημόνια. Η επιχειρηματικότητα και οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι που θα ξεκλειδώσουν τα πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου, θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας» τόνισε με έμφαση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

 

«Για την ανάπτυξη επιβάλλεται ένα μοντέλο που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: επιχειρηματικότητα, καινοτομία, δουλειά. Ένα μοντέλο που μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με σοβαρότητα και συστηματικότητα και στο οποίο επιβάλλεται να βάλουν τη σφραγίδα τους η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα οι Περιφέρειες. Γιατί είναι αυτές που έχουν καλύτερη εποπτεία της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας» επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου.

 

«Ο στόχος για συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στο ΑΕΠ από το σημερινό 9%  στο 12% ή στο 13,5 %, που φιλοδοξεί το υπουργείο Ανάπτυξης,  έχει μεγάλη απόσταση από την Ε.Ε. . Άρα ο πήχης που θα ξεκινήσουμε είναι πολύ χαμηλά. Το 12%, είναι χαμηλό ρεκόρ και ας πετύχουμε  να προφέρουμε έτσι ακόμη 500.000 θέσεις εργασίας. Και ας μην καθησυχάζουμε επειδή με το σημερινό 9% η βιομηχανία προσφέρει στο ΑΕΠ της χώρας 55 δισεκ. ευρώ.   Αν δεν τα καταφέρουμε με βιομηχανικές επενδύσεις ξεχάστε την ανάπτυξη» ανάφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός στην βασική εισήγηση των εργασιών της Συνέλευσης που είχε ως θέμα την προτεραιότητα στην βιομηχανία σε κάθε αναπτυξιακό σχέδιο.

 

«Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να αποκατασταθεί στον τομέα της οικονομίας είναι η εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιχειρηματίες. Έγινε για πολλά χρόνια μεγάλη σπέκουλα εις βάρος του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, με σημαία τη «διαπλοκή», και με αποκλειστικό στόχο κάποιων να αποκομίσουν πολιτικό όφελος. Αυτή η σπέκουλα, έβλαψε ανεπανόρθωτα την οικονομία μας και την ιδιωτική πρωτοβουλία». τόνισε με παρέμβαση του στις εργασίες ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπεύθυνος για τον τομέα ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.