ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθιός (ΣΒΑΠ):Ενεργοποίηση τομέων που θα σύρουν το τρένο της ανάπτυξης

15:41 - 27 Ιουλ 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μαθιός (ΣΒΑΠ):Ενεργοποίηση τομέων που θα σύρουν το τρένο της ανάπτυξης
"Τα καλά νέα στην οικονομία σε συνδυασμό με την πορεία προς τις αγορές απομακρύνουν στην αβεβαιότητα και οδηγούν σε σταθεροποίηση εκείνων των θετικών στοιχείων ανάκαμψης και ανάπτυξης που δεν απουσιάζουν από την οικονομία εδώ και μια τριετία. Αυτό που μένει είναι να δώσουμε την ώθηση που απαιτείται ενεργοποιώντας με ενθαρρυντικά κίνητρα τους τομείς εκείνους που μπορούν να σύρουν το τρένο της ανάπτυξης".

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σχολιάζοντας τις θετικές επιπτώσεις στο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Συνεχίζοντας τις επισημάνσεις του ο κ. Μαθιός πρόσθεσε ακόμη ότι η βιομηχανία:

-          Έχει ακόμη τις αντοχές που χρειάζονται για να στηριχθεί η όλη προσπάθεια αναστροφής της αρνητικής κατεύθυνσης στην οικονομία και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη ως θεμελιακό στοιχείο των επενδύσεων.

-          Προσφέρεται πρώτον ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο των εξαγωγών με τάση παραπέρα  αύξησης της συμμετοχής της στην εξαγωγική πίτα.

-          Προσφέρεται επίσης ως ο μεγαλύτερος εργοδότης της οικονομίας, εδώ και περίπου μισό αιώνα, που άμεσα είναι σε θέση να εξασφαλίσει  προϋποθέσεις και μοναδικές δυνατότητες για εμφανή μείωση της ανεργίας μέσα από ήδη σχεδιασμένες επενδύσεις οι οποίες αναζητούν σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.