ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναίος: Επένδυση ορόσημο-Γίνεται ο κορυφαίος παραγωγός αλουμίνας στην Ευρώπη

20:18 - 30 Νοε 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μυτιληναίος: Επένδυση ορόσημο-Γίνεται ο κορυφαίος παραγωγός αλουμίνας στην Ευρώπη
Ένα βήμα από το να οριστικοποιήσει επένδυση 400 εκατ. ευρώ, που θα τον καταστήσει το μεγαλύτερο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη, βρίσκεται ο Όμιλος Μυτιληναίος.

«Ελπίζουμε να αρχίσουμε την κατασκευή του νέου εργοστασίου αλουμίνας με ετήσια παραγωγική ικανότητα 1 εκατομμύριο τόνους το 2018» δήλωσε ο CEO του ομίλου Ευάγγελος Mυτιληναίος στο Reuters. Ανέφερε επίσης πως η εταιρεία θα οριστικοποιήσει την απόφαση για την επένδυση στις 22 Δεκεμβρίου.

«Θα είναι μια επένδυση ορόσημο, η οποία θα μας καταστήσει τον κορυφαίο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη» σημείωσε.

Ο όμιλος άντλησε 300 εκατ. ευρώ από 5ετες ομόλογο τον Ιούνιο και ο κ. Mυτιληναίος τόνισε πως θα χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων για να χρηματοδοτήσει το νέο εργοστάσιο παραγωγής αλουμίνας.

Ο όμιλος Mυτιληναίος προβλέπει ότι οι πωλήσεις φέτος θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και ότι τα προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ.

«Θα επιτύχουμε τις προβλέψεις μας» είπε ο κ. Mυτιληναίος. «Μετά την αφαίρεση των φόρων, θα έχουμε κέρδη 160 με 170 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε.

Την προηγούμενη χρονιά ο όμιλος ανακοίνωσε κέρδη 34,2 εκατ. ευρώ.

Λιγνιτικές μονάδες

Αναφορικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Μυτιληναίος τηρεί στάση αναμονής.

Το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας προβλέπει ότι η χώρα πρέπει να πουλήσει το 40% των λιγνιτκών μονάδων της ΔΕΗ για να μειωθεί το μερίδιο αγοράς της τελευταίας κάτω από το 50% ως το 2020.

Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν καταλήξει σε μια προκαταρκτική συμφωνία για να πουληθούν τρεις μονάδες και μια που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να αναζητούσουν επενδυτές.

Σε ερώτηση για το αν ο όμιλος ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε από αυτές τις μονάδες, ο κ. Μυτιληναίος απάντησε: «Θα ήθελα να δω τους όρους (της πώλησης), την κατώτατη τιμή, τις διατάξεις για τους εργαζομένους, το μέγεθος της αναγκαίας επένδυσης». «Δεν θα βιαζόμουν καθόλου» πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Μυτιληναίος», Ευάγγελος Μυτιληναίος, έδωσε το παρών στη συνάντηση των CEOs του Business Europe, ενός από τα πιο σημαντικά think tanks στον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:41 - 01 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.