ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχάλης Στασινόπουλος (Viohalco): Χρειαστήκαμε 10 χρόνια για να αποφασίσουμε την επένδυση της ΕΛΒΑΛ Κύριο

06:33 - 22 Ιουν 2018 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μιχάλης Στασινόπουλος (Viohalco): Χρειαστήκαμε 10 χρόνια για να αποφασίσουμε την επένδυση της ΕΛΒΑΛ
Την άνοιξη του 2020 πρόκειται να ολοκληρωθεί η επένδυση του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ που θα καταστήσει την εταιρία από τους μεγαλύτερους διεθνείς παίκτες στο κλάδο διέλασης. Ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος εκτελεστικός μέλος της διοίκησης της Viohalco αποκάλυψε στην εκδήλωση της Ενωσης Ελληνικού Αλουμινίου ότι η διοίκηση του ομίλου χρειάστηκε πολλά χρόνια να λάβει αυτή την απόφαση.

<Η επένδυση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ> μας πήρε πάνω από 10 χρόνια για να αποφασίσουμε να την υλοποιήσουμε> σημείωσε ο υιός του προέδρου του ομίλου Νίκου Στασινόπουλου και πρόσθεσε:<η απόφαση να γίνει στην Ελλάδα το κέρδισαν επάξια οι εργαζόμενοι και η πορεία της εταιρίας και σαφώς αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση σε επίπεδο τεχνικό και εμπορικό για την λειτουργία της εταιρίας> . Να σημειωθεί ότι η επένδυση αυτή αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση υλοποίησης του πενταετούς πλάνου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου. Με το νέο θερμό έλαστρο tandem, το εύρος της θερμής έλασης θα κυμαίνεται από 1,8 mm έως 12,7 mm σε πάχος και μέχρι 2,6 m σε πλάτος, και θα εξασφαλίσει τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη. Η επένδυση επιτρέπει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να ενισχύσει την παρούσα θέση της στις αγορές προϊόντων αλουμινίου για συσκευασίες, μεταφορικά μέσα, βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, ενώ θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής. Παράλληλα, υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, αλλά επίσης εισάγει και την τελευταίας αιχμής τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία, αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα και βελτιώνειτο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τι είπε ο κ. Στασινόπουλος για Τράμπ και δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

Ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος εμφανίστηκε εμφανώς απογοητευμένος από την απόφαση του αμερικανού προέδρου να επιβάλλει δασμούς σε αλουμίνιο και χάλυβα καθώς υπογράμμισε ότι < είχαμε σχέδια επέκτασης στις ΗΠΑ και μας ενόχλησε αυτή η απόφαση» και πρόσθεσε: < οι τιμές του αλουμινίου στην τοπική αγορά των ΗΠΑ αυξάνονται σταδιακά, με αποτέλεσμα οι εξαγωγές από την Ευρώπη να μην είναι τόσο ασύμφορές, αφού η απόσταση μικραίνει. Σε κάθε περίπτωση, οι δασμοί θα πλήξουν τις ελληνικές εξαγωγές αλουμινίου, οι οποίες σε αντίθεση με όσα λέγονται δεν είναι αμελητέες. Μόνο πέρυσι, έφθασαν τις 20.000 τόνους>. Αναφορικά με το κόστος ενέργειας στην Ελλάδα ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος τόνισε πως: <το υψηλό κόστος ενέργειας αλλά και πιο πρίν τα υψηλά επιτόκια εμπόδιζαν την προοπτική ανάπτυξης> ενώ καυτηρίασε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται οι ελληνικές βιομηχανίες αλουμινίου από την Τουρκία, η οποία παρότι μέλος της Τελωνιακής Ένωσης εξακολουθεί να επιδοτεί τις βιομηχανίες της, προσφέροντας τες ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών της, αφού σύμφωνα με το κ. Στασινόπουλο <πρόκειται για ένα κορυφαίο θέμα που δεν έχει αναδειχθεί καθόλου όλα αυτά τα χρόνια>.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.