ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στο "κάδρο" τα διαθέσιμα της ΔΕΗ

20:39 - 26 Μαϊ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ξανά στο "κάδρο" τα διαθέσιμα της ΔΕΗ
Η δημοσιονομική στενότητα και η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση, αναγκάζουν την κυβέρνηση να ξαναβάλει ζήτημα  μεταφοράς των διαθεσίμων της ΔΕΗ στην Τράπεζα της Ελλάδας. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσει την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης το οποίο περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, αν και το ζήτημα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση, είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχει εισήγηση, με παράγοντες της ΔΕΗ να επισημαίνουν ότι αυτό έχει τη δική του σημασία, καθώς χωρίς εισήγηση είθισται να μη βγαίνει απόφαση.

 

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί σε παράγοντες της ενεργειακής αγοράς το γεγονός ότι η τύχη του «κουμπαρά» της ΔΕΗ έρχεται και επανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων. Και αυτό διότι στο τέλος Μαΐου αναμένεται ότι θα εκταμιευθεί η προκαταβολή των 200 εκατ. ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα 5». Αν αυτό δεν συμβεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μπορεί οι όροι της συμφωνίας να αλλάξουν και να ενεργοποιηθούν ειδικές ρήτρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.