ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διαγωνισμών για έρευνες υδρογονανθράκων

13:08 - 29 Μαρ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σταθάκης: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση των διαγωνισμών για έρευνες υδρογονανθράκων
Μιλώντας σε ημερίδα του ΕΒΕΑ την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα και μας και υπογράμμισε ιδιαίτερα την εμπλοκή δύο μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών, όπως η Total και η Edison.

Όπως είπε, η παρουσία των εταιρειών αυτών προσδίδει στην Ελλάδα ισχυρή διεθνή παρουσία και ανοίγει το δρόμο και σε άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες να εμπλακούν στην αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

 

Πρόκειται για τη σύμβαση που αφορά τη διεξαγωγή ερευνών στην θαλάσσια περιοχή 2 , βορειοδυτικά της Κέρκυρας από Κοινοπραξία στην οποία, εκτός από τις δύο εταιρείες, μετέχουν και τα ΕΛΠΕ.

 

Η σύμβαση μονογραφήθηκε πρόσφατα και όπως είπε ο υπουργός θα αποτελέσει το μοντέλο στο οποίο θα βασιστεί ο νέος κύκλος συμβάσεων που θα ακολουθήσουν. Όταν ολοκληρωθεί η σύμβαση για το οικόπεδο 2 θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τα ΕΛΠΕ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο.


Η ολοκλήρωση, πρόσθεσε ,των διεθνών διαγωνισμών για έρευνες αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο. Όπως είπε ο κ. Σταθάκης πιο ώριμη είναι η περίπτωση του Κατάκολου, ακολουθούν τα Ιωάννινα και ο Πατραϊκός όπου είναι ήδη σε εξέλιξη οι έρευνες, ενώ για τις συμβάσεις που αφορούν τις περιοχές Άρτας - Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και ΒΔ Πελοποννήσου αναμένεται ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.