ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: H στρατηγική μας για τον ηλεκτρισμό περιλαμβάνει το άνοιγμα της αγοράς

14:21 - 06 Απρ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σταθάκης: H στρατηγική μας για τον ηλεκτρισμό περιλαμβάνει το άνοιγμα της αγοράς
Τα τρία ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης είναι η παραχώρηση μέρους των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, οι αρχές που θα διέπουν την παραχώρηση και το θέμα των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, είπε προ ολίγου ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Παράταξης, Γ. Μανιάτη, διευκρίνισε πως είναι ανοιχτός να ενημερώσει αναλυτικά για τα θέματα της διαπραγμάτευσης.

 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ενέργειας τήρησε αποστάσεις από τα «σενάρια καταστροφολογίας και κατάρρευσης» της ΔΕΗ, αποδίδοντάς τα στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να νομιμοποιήσει το σχέδιο για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα. «Επιτρέψτε μου να τηρήσω αποστάσεις, φυσικά και έχει προβλήματα η ΔΕΗ αλλά μακριά από τέτοια σενάρια από αυτούς που είναι ταγμένοι στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

 

Τέλος, επεσήμανε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για τον τομέα του ηλεκτρισμού περιλαμβάνει το άνοιγμα της αγοράς και την εφαρμογή των πολιτικών για ανταγωνισμού που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο «πυλώνας του συστήματος θα είναι η ΔΕΗ». Είμαστε σε διάλογο με όλους για να γίνουν όλα συντεταγμένα και με διαφανή τρόπο και κυρίως η κυβέρνηση να επιτύχει το στόχο να παραμείνει η ΔΕΗ βασικός πυλώνας και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν οι αγορές όπως πρέπει ανέφερε ο κ. Σταθάκης.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.