ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμβουλο πώλησης για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ

18:08 - 12 Απρ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σύμβουλο πώλησης για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αναζητεί το ΤΑΙΠΕΔ
Στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα προχωρήσει το ταμείο. Σημειώνεται πως το Ελληνικό Δημόσιο "κατέχει το 34,03% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ το 27,30% το 9,99% ανήκει στον επενδυτή John Paulson και το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου οι μετοχές της εταιρείας είναι εισηγμένες". Επειδή, πάντως, και το ποσοστό του δημοσίου θα πάει στο υπερταμείο (ΕΛΣΥΠ ΑΕ), το συνολικό ποσοστό που θα είναι "προς αξιοποίηση" αυξάνει στο 63,33%.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει και το 74,017% της ΕΥAΘ. Υπάρχει, πάντως, απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία το δημόσιο πρέπει να κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στις εταιρείες ύδρευσης.

 

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν και η αιτία για να σταματήσει προ ετών η πρώτη προσπάθεια αναζήτησης επενδυτών για τις δύο εταιρείες. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπνέει στις 3 Μαϊου.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 12 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.