ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΝ: Καθορίσθηκαν οι προδιαγραφές για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια

17:43 - 08 Ιουν 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΥΠΕΝ: Καθορίσθηκαν οι προδιαγραφές για τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, για τον καθορισμό των προδιαγραφών εκπόνησης των μελετών Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ), που απαιτούνται για την εκπόνηση και αναθεώρηση των πολεοδομικών σχεδίων της χώρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι προδιαγραφές περιλαμβάνουν αρχές και στόχους του σχεδιασμού, με έμφαση στην κοινωνική συνοχή, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη συνετή διαχείριση της γης και την προστασία των φυσικών συστημάτων και της γεωργικής γης. Επίσης, προσδιορίζουν το περιεχόμενο και τη διαδικασία εκπόνησης των απαιτούμενων υποστηρικτικών μελετών (γεωλογικές, οριοθέτησης ρεμάτων και Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), καθώς και τη διαδικασία εκπόνησης της κύριας μελέτης των ΤΧΣ. Βασικό στοιχείο της διαδικασίας αποτελεί ο διαφορετικός τρόπος ενσωμάτωσης της ΣΜΠΕ, που αφενός προωθεί την ουσιαστική ένταξη της περιβαλλοντικής διάστασης στον πολεοδομικό σχεδιασμό και αφετέρου μειώνει τον συνολικό χρόνο εκπόνησης των μελετών ΤΧΣ.

Επίσης, δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΥΠΕΝ, με τις τροποποιημένες προδιαγραφές των Ειδικών Χωρικών Σχεδίων, οι οποίες ενσωματώνουν τη διαδικασία προέγκρισης των σχεδίων, όπως αυτή προβλέπεται στον νόμο 4447/2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.