ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sunlight: Εκκίνηση της διαπραγμάτευσης των ομολόγων

09:57 - 21 Ιουν 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Sunlight: Εκκίνηση της διαπραγμάτευσης των ομολόγων
Ξεκινούν σήμερα τη διαπραγμάτευσή του στο ΧΑΑ οι 50.000 ομολογίες της Sunlight, με κωδικό διαπραγμάτευσης με ελληνική γραμματοσειρά «ΣΑΝΛΟ1» και με λατινική «SUNLB1». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία και η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 4,25%, το επιτόκιο των ομολογιών σε 4,25%.

Σημειώνεται ότι η έκδοση καλύφθηκε δυόμιση φορές, δεδομένου ότι οι προσφορές ανήλθαν στα 124,41 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των συμμετεχόντων επενδυτών έφτασε στους 1.833.


Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι δαπάνες έκδοσης δεν θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια, αλλά θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από την ίδια.


Ποσοστό τουλάχιστον 30% των oμολογιών (ήτοι 15.000 ομολογίες) διατέθηκε για την ικανοποίηση των εγγραφών από ιδιώτες επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο 70% (35.000) κατευθύνθηκε μεταξύ ειδικών και θεσμικών (ισχυρών ιδιωτών) επενδυτών.


Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο και την παρουσίαση της εταιρείας, από τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα επιμεριστούν:

  • 27 εκατ. για την αποπληρωμή μέρους υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας, εντός του 2017
  • 3 εκατ. θα διατεθούν κατά την περίοδο 2017-2019, για την ενίσχυση της εμπορικής παρουσίας της Εταιρείας στο εξωτερικό. Θα ιδρυθούν δύο θυγατρικές εταιρείες (service hubs) με αντικείμενο τη συναρμολόγηση μπαταριών, την υποστήριξη μεταπώλησης (after sales), τη συλλογή συσσωρευτών κλπ.
  • 7 εκατ. θα διατεθούν για αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο τη λελογισμένη αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη διεύρυνση της προσφερόμενης γκάμας προϊόντων και την εν γένει την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της Εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού
  • 8 εκατ. θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης
  • 5 εκατ. θα διατεθούν, εντός του 2017, για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας Sunlight Recycling A.E., με σκοπό τη μερική μείωση του δανεισμού της, τη βελτίωση των δεικτών μόχλευσης και τη σταδιακή ενίσχυση της κερδοφορίας της.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αξιών και το σχήμα των συντονιστών της δημόσιας προσφοράς (Alpha Bank, Eurobank και Euroxx Χρηματιστηριακή) και του συμβούλου της έκδοσης (Euroxx Χρηματιστηριακή) έγινε αποδέκτης ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος από Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:26 - 21 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.