ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τιμή πετρελαίου: Άνω των 50 δολ./βαρέλι

10:24 - 01 Αυγ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τιμή πετρελαίου: Άνω των 50 δολ./βαρέλι
Επιστροφή για πρώτη φορά μετά τον Μάιο σε τιμές άνω του τεχνικού ορίου των 50 δολαρίων/βαρέλι η τιμή του του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Στην ισχυρή ζήτηση για καύσιμα αποδίδεται η αύξηση στα συμβόλαια του πετρελαίου, καθώς επίσης και στη έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

Όπως φαίνεται τα συμβόλαια WTI ενισχύονται κατά 0,18% στα 50,26 δολάρια και τα συμβόλαια Brent καταγράφουν ανοδική τάση της τάξης του 0,13% και διαμορφώνονται στα 52,79 δολάρια.

Η BNP Paribas, προσπαθώντας να εξηγήσει τα αίτια που οδήγησαν στην ανάκαμψη της τιμής του “μαύρου χρυσού, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Η αμερικανική ζήτηση έχει σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, ενώ τα αποθέματα έχουν μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα».

Από τα τέλη Μαρτίου, τα αμερικανικά αποθέματα αργού έχουν περιοριστεί κατά 10% στα 483,4 εκατ. βαρέλια, υποχωρώντας κάτω των επιπέδων του 2016. Παρ’ όλα αυτά όπως φαίνεται από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο φόβος της υπερ-προσφοράς παραμένει «ζωντανός», καθώς η παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 90.000 βαρέλια/ημερησίως.Αυτό έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τη δέσμευση του πετρελαϊκού καρτέλ για μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια/ημερησίως έως τον Μάρτιο του 2018.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.