ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Αποεπενδύουμε με το πιστόλι στον κρόταφο

22:34 - 14 Νοε 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Αποεπενδύουμε με το πιστόλι στον κρόταφο
Στη γενικότερη πολιτική συγκυρία όπου οι ιδέες του νεοφιλελευθερισμού κυριαρχούν παρέπεμψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης τις αποφάσεις πωλήσεων των λιγνιτικών μονάδων της μεγαλύτερης επιχείρησης στη χώρα. Ο κ. Παναγιωτάκης μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση τόνισε ότι «αποεπενδύουμε με το πιστόλι στον κρόταφο» και προσέθεσε ότι η σημερινή διοίκηση δίνει μια μεγάλη μάχη.

«Αυτοί που δε θέλουν να λειτουργήσει τέλεια η αγορά ενέργειας είναι οι θιασώτες του καπιταλισμού. Κάποιοι διαλύσανε τη ΔΕΗ. Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε και να διαλύσουμε την επιχείρηση. Επιδιώκουμε, όμως, μέσα από τις δυσκολίες να βρούμε τις χαραμάδες

Ο κ Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ του μέλλοντος θα είναι μικρότερη" αλλά θα βρούμε τρόπους να την κάνουμε ισχυρότερη γιατί είναι αναπτυξιακό εργαλείο και στα χέρια μιας προοδευτικής κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει εργαλείο αντίστασης στην επίθεση στα λαϊκά στρώματα και το περιβάλλον. Έχουμε μάθει να χάνουμε και παρά τις ήττες που ήταν πολλές και θα ακολουθήσουν και άλλες, είμαστε όρθιοι".

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς τις λιγνιτικές μονάδες που θα διατεθούν προς πώληση είναι στην τελική ευθεία με πιθανότατη τη συμφωνία για  την διάθεση δύο μονάδων του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, της μονάδας Φλώρινας και της άδειας για κατασκευή δεύτερης μονάδας στον εν λόγω σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Γ. Κατρούγκαλος, Α. Πετρόπουλος, Ν. Φίλης, Χ. Καφαντάρη, Γ. Μπαλάφας κ.α.

Γιώργος Αλεξάκης

 
Τελευταία τροποποίηση στις 23:15 - 14 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.