ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κλεισμένες εξαγωγές κάνουν ποδαρικό το 2018 τα ΕΛΠΕ Κύριο

09:20 - 19 Δεκ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Με κλεισμένες εξαγωγές κάνουν ποδαρικό το 2018 τα ΕΛΠΕ
Ρεκόρ τζίρου και κερδών EBIDA αλλά και εγγυημένες εξαγωγές για το 2018 περιλαμβάνει το εορταστικό «μενού» για τον όμιλο των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη χρονιά που κλείνει τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπερβούν και τα 850 εκατ., εφόσον βοηθήσει η  διακύμανση των διεθνών τιμών ως το τέλος του χρόνου, οι οποίες επηρεάζουν την αξία των αποθεμάτων.

Παράλληλα για το επόμενο έτος τα ΕΛΠΕ έχουν συμβολαιοποιήσει το σύνολο των ποσοτήτων καυσίμων που προορίζονται για εξαγωγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές καλύπτουν τα τελευταία χρόνια πάνω από το 50 % της παραγωγής των. Παράλληλα στην εσωτερική αγορά τα ΕΛΠΕ στρέφονται σε ενίσχυση του δικτύου των ιδιόκτητων πρατηρίων, ο στόχος για τα οποία είναι να ξεπεράσουν σε αριθμό τα 300, από 30 στις αρχές της δεκαετίας.

Αναφορικά με τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στον Πατραϊκό Κόλπο, σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, αναμένεται να γίνουν στις αρχές του 2019. Τέλος αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή για κύρωση της σύμβασης για το «μπλοκ 2»στο Ιόνιο, που υπεγράφη τον Οκτώβριο, προκειμένου να ξεκινήσουν και εκεί οι ερευνητικές εργασίες.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.