ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έξυπνοι» μετρητές στη μάχη κατά της ρευματοκλοπής

14:12 - 11 Ιαν 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
«Έξυπνοι» μετρητές στη μάχη κατά της ρευματοκλοπής
Το 10% της συνολικής κατανάλωσης ρεύματος φτάνει η ρευματοκλοπή στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη.

Ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε την άποψη -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM»- ότι εν μέρει το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την τοποθέτηση έξυπνων μετρητών, αν και η προμήθεια και εγκατάστασή τους αργεί, καθώς η ΔΕΗ προσπαθεί να απεμπλακεί «εδώ και έξι με επτά χρόνια από τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην εγκατάσταση των συγκεκριμένων μετρητών, η εταιρεία «θα είναι αποτελεσματική σε ό,τι έχει να κάνει με το δίκτυο, αλλά και με τον καταναλωτή», για τον οποίο η εγκατάσταση των συγκριμένων συστημάτων θα έχει πολλές θετικές συνέπειες, καθώς θα μπορεί να προχωρεί στη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος «όπως τη θέλει και τις ώρες που επιθυμεί».

Το πρόβλημα, πάντως, έχει πάρει έκταση, καθώς -σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη- παρατηρείται «έξαρση της ρευματοκλοπής όλα τα χρόνια της κρίσης». Όπως λέει, «το τελευταίο διάστημα γίνεται τεράστια προσπάθεια να μειωθεί», ενώ βεβαιώνει ότι «οι έλεγχοι θα ενταθούν». Τονίζει πως η ρευματοκλοπή συνεπάγεται επιπτώσεις για όσους θεωρούν ότι με τις πράξεις τους «μπορούν να ξεγελάσουν το σύστημα και το δίκτυο».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 11 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.