ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κοιτάζει στα μάτια τη ΔΕΗ Κύριο

11:17 - 08 Φεβ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κοιτάζει στα μάτια τη ΔΕΗ
Την αναπτυξιακή στρατηγική της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος στην ετήσια συνάντηση που είχε με αναλυτές και εκπροσώπους τραπεζών.

Ο κ. Μυτιληναίος στη 12η συνεχόμενη συνάντησή του με τους επενδυτικούς παράγοντες, προδιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια σειρά από τρεις αναπτυξιακές κινήσεις του Ομίλου στον ενεργειακό τομέα.

Όπως αναφερεται, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν στην αγορά ενέργειας, καθώς η Ε.Ε. σχεδιάζει τη μεταλιγνιτική εποχή και την επόμενη μέρα των ΑΠΕ. Μάλιστα, εξέφρασε την ανάγκη προσαρμογών στη στρατηγική των παικτών του κλάδου για τα δεδομένα αυτά που έρχονται από την Ευρώπη.

Χαρακτήρισε δε, τη συμμετοχή της εταιρίας στο market test, που ήταν μία διαδικασία διερευνητική, ως αναγκαία, καθώς η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο κι άρα δεν μπορούσε να είναι απούσα.

«Δεν μπορούν οι μεγάλες εταιρείες αυτή τη στιγμή να ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ, με λάθος εργαλεία», εκτίμησε ο κ. Μυτιληναίος.

Επιπλέον, τόνισε ότι είναι σημαντικό να ανοίξει η αγορά, και να δημιουργηθεί ο «παίκτης» που θα σταθεί δίπλα στη ΔΕΗ καθώς η διαδικασία της αποεπένδυσης είναι σε εξέλιξη.

Ωστόσο, φέρεται να σημείωσε ότι ο εν δυνάμει ενδιαφερόμενος για τα λιγνιτικά εργοστάσια, θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι αυτά έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής. «Απαιτούνται επενδύσεις και όραμα» κατέληξε.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.