ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρατηγική τεσσάρων σημείων για την απρόσκοπτη λειτουργία της Sunlight

08:36 - 03 Μαϊ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στρατηγική τεσσάρων σημείων για την απρόσκοπτη λειτουργία της Sunlight
Πρωτοβουλίες για αυξημένους περιβαλλοντικούς ελέγχους, διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, αναμονή για τα πορίσματα της πυροσβεστικής και ενημέρωση των πελατών για την απρόσκοπτη τροφοδοσία τους με προϊόντα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας για τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT μετά την πυρκαγιά.

Ουσιαστικά η εταιρία έχει ως κεντρικό στόχο την κανονική συνέχιση της λειτουργίας της και την άντληση χρήσιμων συμπερασμάτων από το συμβάν. Είναι ενδεικτικό ότι χτες ο  πρόεδρος του Ομίλου Olympia κ. Γιάννης Καραγιάννης σε γραπτή δήλωση του ανέφερε  ότι «είμαστε πολύ περήφανοι για το εργοστάσιό μας που με τη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια, αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και εξάγει σε όλο τον κόσμο. Παρά το δυσάρεστο συμβάν , ο πρόεδρος του ομίλου  διαβεβαιώνει ότι θα διατηρηθούν  ακέραιες όλες τις θέσεις εργασίας, και θα αποκατασταθούν ταχύτατα οι ζημίες στο τμήμα του εργοστασίου που έχει πληγεί και θα το κάνουμε ακόμα καλύτερο από πριν. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά με τις τοπικές αρχές για οτιδήποτε χρειαστεί».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις σε 20 μέρες αναμένεται να υπάρξει αναλυτική καταγραφή των ζημιών που  προκάλεσε  η πυρκαγιά αλλά και αναφορά για τα αίτια του ατυχήματος.  Εν τω μεταξύ μέχρι το τέλος της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια εικόνα για την έκταση της ζημίας που υπέστη η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής που είχε να κάνει με κυρίως πλαστικές συσκευασίες.

Πάντως το εργοστάσιο της Sunlight βρίσκεται σε  μερική λειτουργία για τα τμήματα που δεν  επλήγησαν από την πυρκαγιά ενώ οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στη γραμμή που επλήγη θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα καθώς πρώτος στόχος μετά την ασφάλεια του περιβάλλοντος είναι η οι διατήρηση των θέσεων εργασίας και της διεθνούς αξιοπιστίας της εταιρίας. Άλλωστε η SUNLIGHT κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη και έχει φιλόδοξα πλάνα επέκτασης τόσο στην ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε το 2017 σε 194,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 26% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση του 2016. Παράλληλα, τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 22,0 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 26%. Ακόμη, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους υπερδιπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν σε 7,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 2,9 εκατ. ευρώ το 2016.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο του 2017, η Εταιρεία εξέδωσε ομολογιακό δάνειο, ύψους €50 εκ.. Τέλος να σημειωθεί  ότι η διοίκηση του ΧΑ  σταμάτησε τη διαπραγμάτευση των ομόλογων της  εταιρείας  λόγω της  πυρκαγιάς  που εκδηλώθηκε  στο εργοστάσιο.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.