ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στην Λευκωσία

08:22 - 08 Μαϊ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Νέα τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στην Λευκωσία
Οι περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τα ενεργειακά ζητήματα, βρίσκονται στην ατζέντα των σημερινών τριμερών συνομιλιών των ηγετών Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στη Λευκωσία, καθώς και των διμερών συναντήσεων που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ. Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται ο ρόλος της Τουρκίας σε σχέση με το Κυπριακό, τη Συρία, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, το Μεσανατολικό, ο ρόλος του Ιράν και οι εξελίξεις στη Συρία.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί επίσης η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και η προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East Med, όπως και το ενδεχόμενο υπογραφής διακυβερνητικής συμφωνίας εντός του 2018, καθώς και η αξιοποίηση του αγωγού ως εφαλτήριο για τη συνεργασία των τριών χωρών στον τομέα της ασφάλειας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.