ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος: Ξεκινά διαδικασία πώλησης από τον όμιλο Ελλάκτωρ Κύριο

21:38 - 18 Μαϊ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος: Ξεκινά διαδικασία πώλησης από τον όμιλο Ελλάκτωρ
Ανάθεση σε δύο χρηματιστηριακές εταιρείες, τις Εθνική και Axia να προχωρήσουν σε όλες τις διαδικασίες ανεύρεσης της καλύτερης προσφοράς για την πώληση του 64,5% της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος έκανε ο όμιλος Ελλάκτωρ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο όμιλος πήρε αυτή την απόφαση βλέποντας αυξημένο το ενδιαφέρον, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής προσφοράς. Ως γνωστόν υπήρχε για περίπου ένα εξάμηνο διαπραγμάτευση με συγκεκριμένο επενδυτή, όμως κρίθηκε ότι αν... απλώσει το «παιχνίδι», οι προσφορές θα είναι σαφώς υψηλότερες.

Μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας θα αναδειχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσφορά η οποία θα τεθεί εν συνεχεία προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ομίλου της Ελλάκτωρ.

Η Άνεμος αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και δεν μπορεί να πωληθεί με μια απλή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Η μετοχή της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος έκλεισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 1,83 ευρώ με άνοδο 3,39%, ενώ η αποτίμησή του φτάνει στα 151 εκατ. ευρώ.

Σε έκθεσή της την Πέμπτη η Euroxx Χρηματιστηριακή ανέβασε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Άνεμος στα 2,30 ευρώ από 1,8 ευρώ πριν, διατηρώντας σύσταση «overweight».

Οι αναλυτές αποδίδουν τη σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου για την ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στις δυναμικές κινήσεις που κάνει στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η εισηγμένη, καθώς η συνεχώς αυξανόμενη εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρή ενίσχυση των κερδών.

Έως το 2020 η Euroxx εκτιμά ότι η ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 457 MW (σχεδόν διπλάσια από αυτή του 2017), εκτιμώντας ότι τότε θα φτάσει σε καθαρές πωλήσεις 107 εκατ. ευρώ, EBITDA 78 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 32 εκατ. ευρώ, με μέση ετήσια άνοδο από το 2017 έως το 2020 στο 39%!

Ο κύκλος εργασιών της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος το 2017 διαμορφώθηκε στα 49,7 εκατ. ευρώ έναντι 45,2 εκατ. ευρώ το 2016, μια αύξηση 9,9%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.