ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τροχιά αποκρατικοποίησης ΕΛΠΕ και ΔΕΗ

10:56 - 30 Μαϊ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σε τροχιά αποκρατικοποίησης ΕΛΠΕ και ΔΕΗ
Το μέλλον της αγοράς ενέργειας κρίνεται σήμερα και αύριο, καθώς οι δύο κορυφαίες κρατικές ενεργειακές επιχειρήσεις εισέρχονται σε τροχιά αποκρατικοποίησης.

Συγκεκριμένα τα ΕΛΠΕ σήμερα 30 Μαΐου, αναμένουν τους μνηστήρες που θα διεκδικήσουν το 50,1%   του μετοχικού της κεφαλαίου, καθώς εκπνέει η σχετική προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από διεθνή funds, και ισχυρά ενεργειακά ονόματα, ωστόσο αυτό είναι κάτι που αναμένεται να φανεί στις προσφορές που εμφανιστούν στο τραπέζι του σημερινού διαγωνισμού.

Παράλληλα, αύριο στις 31 Μαΐου η ΔΕΗ αναμένεται να δημοσιοποιήσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις δύο θυγατρικές εταιρίες Μελίτη Ενεργειακή Λιγνίτη Α.Ε. και Μεγαλόπολη Ενεργειακή Λιγνίτη Α.Ε. Σημειώνεται ότι η 21η Ιουνίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ στις 3 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι εταιρίες που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο. Στις 5 του ίδιου μήνα θα δημοσιευτεί η πρόσκληση κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.