ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναίος: Αυτονόητο το ενδιαφέρον μας για τη ΔΕΠΑ

15:54 - 07 Ιουν 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μυτιληναίος: Αυτονόητο το ενδιαφέρον μας για τη ΔΕΠΑ
Τη συμμετοχή του ομίλου στον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ με την υποβολή προσφοράς στις 21 Ιουνίου, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Ο κ. Μυτιληναίος σχολίασε πως το ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι αυτονόητο, διεκρινίζοντας πως θα έχει πολύ περισσότερα να πει όταν οριστικοποιηθεί το νέο σχήμα της δημόσιας επιχείρησης. Αναφορικά με τον διαγωνισμό πώλησης, τόνισε προς το σώμα των μετόχων ότι θα συμμετάσχει, υπογραμμίζοντας ωστόσο το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν στην ηλεκτροπαραγωγή οι αυξημένες τιμές των ρύπων. Να σημειωθεί ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών του ομίλου, ανέρχεται σε 1.3 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ερωτηθείς για τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο από την αμερικανική κυβέρνηση, ανέφερε πως ασφαλώς και προκύπτει θέμα για την ευρωπαϊκή αγορά, αν και ο όμιλος δεν εξάγει στις ΗΠΑ και συνεπώς δεν επηρεάζεται. «Εύχομαι και προσεύχομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά, «να μην επεκταθούν οι εμπορικοί δασμοί με τη μορφή αντιμέτρων μεταξύ των χωρών, καθώς τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα», υπενθυμίζοντας ότι ήδη στο αλουμίνιο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει να μην παίρνει άδεια πώλησης στις χώρες της, όποιος υπερβαίνει τις ποσότητες των προηγούμενων ετών.   

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 07 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.