ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sunlight: Από αρχές Σεπτέμβρη ξεκινά ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο

08:29 - 09 Αυγ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Sunlight: Από αρχές Σεπτέμβρη ξεκινά ξανά η παραγωγή στο εργοστάσιο
Μετά από περίπου τέσσερις μήνες, το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών της εταιρείας Συστήματα Sunlight ABEE ετοιμάζεται να ξεκινήσει ξανά τις εργασίες του, καθώς από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξαναρχίσει σταδιακά η μονάδα να παράγει μπαταρίες.

Το εργοστάσιο σταμάτησε από τις αρχές Μαΐου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέστρεψε την κεντρική μονάδα παραγωγής.

Πλέον, οι εργασίες αποκατάστασης «τρέχουν» όλο το τελευταίο διάστημα, με το εργοστάσιο να… μοντάρετε εξ αρχής σχεδόν, ενώ η επανεκκίνηση των τμημάτων παραγωγής, θα γίνει σταδιακά και κλιμακωτά. Από αρχές Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν ορισμένες «γραμμές» παραγωγής, ενώ σταδιακά θα προστίθενται και άλλα τμήμα στην αλυσίδα παραγωγής, όμως σε πλήρη λειτουργία το «καινούριο» εργοστάσιο της Sunlight Systems θα τεθεί τον Ιανουάριο του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το 4μηνο φυσικά δεν απολύθηκε κανείς, κάτι που ήταν εξ αρχής δέσμευση της εταιρείας, ενώ οι περίπου 750 εργαζόμενοι αμείβονται κανονικά. Παράλληλα, αυτό που έχει διαμηνυθεί στους εργαζόμενους, είναι πως το «νέο» εργοστάσιο θα έχει ακόμη μεγαλύτερη δυναμικότητα παραγωγής, καθώς θα είναι «χτισμένο» σε ακόμη πιο σύγχρονες γραμμές λειτουργίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.