ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: "Καμμία φωτογραφική διάταξη στο διαγωνισμό"

16:37 - 07 Δεκ 2005 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό και χωρίς να κατατεθεί καμμία ένσταση για το κύρος του ή τις τεχνικές προδιαγραφές του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και επιλεγεί η μειοδότρια εταιρεία, δόθηκε το έργο Συστήματος Αποθείωσης Καυσαερίων για τη Μονάδα III του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, διευκρινίζει σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που ήθελαν να έχει κατακυρωθεί το έργο σε συγκεκριμένη εταιρεία μέσω “φωτογραφικών διατάξεων”.
Ειδικότερα η διοίκηση της ΔΕΗ στην επιστολή της τονίζει τα ακόλουθα: "Για το έργο προκηρύχθηκε στις 5.8.2005 διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός στον οποίο υποβλήθηκαν την 20.9.2005 τρεις προσφορές από τους ακόλουθους φορείς: · ALSTOM POWER ITALIA
· FISIA BABCOCK ENVIRONMENT – ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
· AUSTRIAN ENERGY & ENVIRONMENT – ΜΕΤΚΑ Α.Ε. Κατά το χρονικό διάστημα από την επίσημη δημοσίευση του διαγωνισμού μέχρι και την ημερομηνία υποβολής των ως άνω προσφορών ουδεμία ένσταση κατά του κύρους του διαγωνισμού και των τεχνικών προδιαγραφών της διακήρυξης υπεβλήθη. Επομένως, ουδείς εκ των συμμετεχόντων θεώρησε ότι στο διαγωνισμό υπήρχαν “φωτογραφικές διατάξεις” που ευνοούσαν συγκεκριμένη εταιρεία, όπως εκ των υστέρων υποστηρίζεται από μερίδα των Μ.Μ.Ε. Ως προς το θέμα των δήθεν “φωτογραφικών διατάξεων” σημειώνεται ότι οι αναφερόμενοι στα δημοσιεύματα σωληνωτοί ταινιόδρομοι αποκομιδής τέφρας, τα στοιχεία των οποίων είχαν δοθεί με τη διακήρυξη, απαιτείτο να προσαρμοσθούν κατάλληλα για τη μεταφορά και της παραγόμενης από το σύστημα αποθείωσης γύψου. Για κάθε τυχόν πρόσθετη απαιτούμενη πληροφορία οι διαγωνιζόμενοι είχαν κάθε δυνατότητα, αν το επιθυμούσαν, να συλλέξουν στοιχεία από τους έχοντες τη σχετική τεχνογνωσία οίκους KOCH και BRIDGESTONE, οι οποίοι δεν μετέχουν στο διαγωνισμό. Εάν οι διαγωνιζόμενοι αδυνατούσαν να συλλέξουν τα απαιτούμενα στοιχεία θα μπορούσαν να είχαν διαμαρτυρηθεί, πράγμα το οποίο δεν συνέβη. Άρα δεν αληθεύει ότι μόνο ο οίκος ΜΕΤΚΑ είχε πρόσβαση σε σχετικές πληροφορίες λόγω της συμμετοχής στην κατασκευή έργων σωληνωτών ταινιοδρόμων. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών που αποτελείται από 6 υπηρεσιακά και 3 εξω-υπηρεσιακά μέλη (εκπρόσωποι Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) και λειτουργεί αυτοτελώς και ανέξαρτητα των θπηρεσιών που συνέταξαν τη διακήρυξη, έκρινε ότι οι προσφορές δύο εκ των διαγωνιζομένων, ήτοι των ALSTOM POWER ITALIA και FISIA BABCOCK ENVIRONMENT – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ήταν ελλιπείς σε σχέση με τον απαιτούμενο από τη διακήρυξη εξοπλισμό. Κατόπιν τούτου απέστειλε προς τους εν λόγω οικονομικούς φορείς επιστολές τεχνικής απόρριψης των προσφορών τους. Ήδη έχουν υποβληθεί ενστάσεις – προσφυγές κατά της κρίσης της Επιτροπής Αξιολόγησης, οι οποίες θα κριθούν από το αρμόδιο όργανο της επιχείρησης. Επομένως, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και συμπεράσματα περί αναθέσεως του έργου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οι δε τελικές αποφάσεις για το διαγωνισμό θα ληφθούν από το Δ.Σ. της Επιχείρησης με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της επιχείρησης".
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.